Terzić poručuje: "Zvezda ne siluje istoriju", Vuletić odgovara "Poigravate se sa senima Rajka Mitića"

Zakuvalo se među večitima pred odluku Pravne komisije FSS o tituli iz 1946. godine

  • 14

Pravna komisija FSS doneće u petak odluku o tituli iz 1946. godine, kada će predstavnici Zvezde, Partizana, Spartaka i FSS-a dati mišljenje o tome da li će crveno-belima biti priznata ta titula.

Uoči odluke, zakuvalo se među večitima, pa su svoje mišljenje o svemu dali generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzi, kao i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

Terzić za Žurnal ističe da Zvezda nije silovala istoriju, što je Vuletić često isticao povodom podnošenja zahteva za priznavanje titule iz 1946. godine.

- Naša pravna služba je iznela argumente. Zvezda nikad ne bi dozvolila da siluje istoriju, jer je narodni, srpski klub, želimo da svi budu ponosni na nju, a ne da nas neko smatra za falsifikatore. I FS Hrvatske je priznao titulu Hajduku - rekao je Terzić i na osnovu primera iz Hrvatske objasnio zašto smatra da Spartak nema osnova da traži titulu

Zvezdan Terzić Foto: ATA Images

- Istra je tada bila šampion Istre, koja je sastavni deo Hrvatske. Organizacija sporta je bila takva da je Vojvodina bila sportski autonomna u odnosu na Srbiju. Zato nije ni trebalo da se igra utakmica između prvaka Srbije i Vojvodine. A, što neko pokušava da ispolitizuje je nebitno... – zaključio je Terzić priču o ovom temi.

Potpredsednik crno-belih, Vladimir Vuletić ističe za Žurnal da se crveno-beli poigravaju sa senima svoje legende i prve Zvezdine zvezde - Rajkom Mitićem, koji, kako kaže, u svojoj monografiji nije na titulu iz 1946. godine gledao kao na titulu najboljeg u državi.

Vladimir Vuletić, FK Partizan Vladimir Vuletić; Foto: MNPress

- U svojoj monografiji izdatoj 1953. godine. pod nazivom "Opet prvi", a koju su uredile legende Zvezde, između ostalih Ljubomir Lovrić, Rajko Mitić, Srđan Mrkušić, Branko Stanković i Miljan Miljanić, uvodna reč naslovljena je "Drugi put prvaci", što implicira da su crveno-beli prema ovoj monografiji, prvu titulu osvojili 1951, a drugu 1953!

Vuletić je citirao deo iz monografije, gde se objašnjava da naslov prvaka Srbije nije značio i naslov prvaka države. "Za buduća takmičenja za naziv najboljeg u državi, tek je prva prepreka savladana. Treba mnogo truda uložiti u buduće da bi se u igrama sa najboljima postigao krajnji cilj kojem teže svi: osvajanje državnog prvenstva".

- Pa valjda je i iz ovoga sve jasno Pobogu, poigravaju se sa senima Rajka Mitića, urednika te monografije - zaključio je Vuletić!

VIDEO: Vuletić i Zvezdin advokat oči u oči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dog

    10. maj 2019 | 14:11

    Niko Zvezdi ne moze nista,bice kako oni zele.Terza je covek podrzan sa najviseg mesta u drzavi.

  • Spartak Subotica.

    10. maj 2019 | 13:45

    Džaba njima objašnjavao čega se oni dovate tu ni bog nije od pomoći.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    10. maj 2019 | 11:22

    Немам ништа против да исти још дууууго воде своје клубове, а такође мислим да и гробари немају ништа против👌👍😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA