≫ 

Zvezdi priznata titula iz 1946. godine, besni Vuletić najavio žalbu Ustavnom sudu: Evo kako se glasalo na Terazijama!

Zvezda šije treću zvezdicu, ali crno-beli ne nemeravaju da se pomire sa ovom odlukom

FK Crvena zvezda, titula, prvak, šampion, pehar, Vujadin Savić, Nenad Milijaš Foto: MN Press

Pravna komisija FSS donela je odluku o tituli iz 1946. godine i odlučila da prizna Crvenoj zvezdi tu titulu, pa će crveno-beli i zvanično moži da ističu da su osvojili 30. titula!

Komisija u sastavu predsedavajućeg Dejana Šuputa, predstavnika Zvezde Dragana Miloševića, predstavnika Partizana Vladimira Vuletića, kao i na ostalih članova Veljka Radulovića i Božidara Beronje, iznela je argumente, a na kraju je glasanjem odlučeno da se usvoji zahtev Zvezde. Tri člana komisije glasala su za, protiv je bio Vladimir Vuletić, a uzdržan predsednik komisije Dejan Šuput.

Podsetimo, Zvezda je pokrenula ovu incijativu za priznavanje titule iz prvenstva 1946. godine, koje je održano na nivou republike Srbije. Ta titula je u Hrvatskoj priznata Hajduku iz Splita za takmičenje održano u okviru Hrvatske.

Tek naredne godine održano je prvenstvo na saveznom nivou u okviru kojeg su učestvovali predstavnici republika, koji su se kvalifikovali kroz ta prvenstva, pobednik prvenstva Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i Partizan kao klub Jugoslovenske narodne armije.

Zvezda je i pre odluke prišila treću zvezdicu na dres za novu sezonu, koja simbolizuje da je klub osvojio 30 titula.

Vuletić je posle glasanja rekao da je ovo poraz prava.

- Tri člana komisije su glasala za, jedan je bio protiv, to sam bio ja. Ovo je poraz prava - poručio je besno Vuletić, koji je najavio žalbu!

Mi nećemo dozvoliti da se na ovakav način unižava pravo i mi ćemo nakon odluke Skupštine pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije i tek nakon što najviša instanca donese odluku. Partizan ima iskustvo sa pobedama na sudu, gde odluke nisu unapred skrojene. I dalje govorim "No passaran" ovo neće proći! Dok živim i dok dišem nadam se, Partizan se sa ovim neće složiti, jer jedna sila dignutih ruku ne može da bude jača od sile argumenata koje smo predočili - rekao je Vuletić.

Kako su izgledale argumentacije Zvezde i Partizana pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan SD

    10. maj 2019 | 21:45

    Zaro ja kao grobar cu ovoga puta sa celokupnom svojom porodicom izaci na redovne predsednicke izbore i javno glasati protiv ovog cirkusa, pa eto politicarima neka se opredele sta im je prioritet sport ili politika, te stvari zajedno i teoretski ne mogu.

  • Istina

    10. maj 2019 | 16:28

    Ma dajte im i 4 zvezdicu,znamo svi kako,zasto i na koji nacin ce doci i do 4 zvezdice.Oni su nezaustavljivi.Nemislim na klub,nego na njih a zna se ko su..

  • R R

    10. maj 2019 | 17:41

    Bruka i sramota sta reci ! Priznajte im i neke iz 1926 god to ste zaboravili a i cinjenicu da ce neko sve to oduzeti i ispraviti nepravdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA