Krstajić više nema opravdanja: Jović mora da igra u startnoj postavi reprezentacije!

Posle fenomenalne sezone napadača Frankfurta, selektor Srbije više ne može da izmišlja razloge da on ne počne utakmicu, ili da čak ne odigra ni minut

  • 36

Selektor fudbalera Srbije Mladen Krstajić sad ne mora da brine  za predstojeće kvalifikacije za EURO. Ima prvog napadača, koga želi pola Evrope, a koji će karijeru nastaviti u velikom Real Madridu.

Naravno, reč je o Luki Joviću (21), napadaču Ajntrahta iz Frankfurta, za koga se samo čeka da se ozvaniči da je potpisao ugovor sa Realom na šest godina, a koji je u dvomeču polufinala Lige Evrope bio nerešiva enigma i za odbranu velikog Čelsija.

EVROPA POLUDELA ZA LUKOM

Osim toga, ove sezone Jović je izrastao u najboljeg mladog napadača Evrope, ako ne i među pet najboljih uopšte i više ne postoji razlog da on ne bude starter u našoj reprezentaciji.

Pogotovo ako se nadoveže na to da Aleksandar Mitrović u drugom delu sezone nije bio u formi, a da Aleksandar Prijović svakako ne dobija šansu.

Celsi - Ajntraht Ove sezone je na 14 utakmica dao 10 golova za Ajntraht u Ligi Evrope Foto: Tanjug/AP

Prema tome više ne postoje izgovori kada krenu kvalifikacije za EURO 2020 7. juna protiv Ukrajine na gostovanju i 10. juna protiv Litvanije na našem terenu.

NAJBOLJI STRELAC LIGE EVROPE

Jović je ove sezone vodio Ajntraht do polufinala Lige Evrope, gde je na 14 utakmica postigao neverovatnih 10 golova uz jednu asistenciju,čime se izjednačio sa Olivijem Žiruom iz Čelsija na prvom mestu strelaca takmičenja.

Jedino što je Žiru odigrao utakmicu manje.

Na  30 mečeva u Bundesligi dao je 17 golova i imao 6 asistencija.

Britain Soccer Europa League Za njega se interesuju vodeći evropski giganti fudbala, ali je izgleda Real bio njabrži : Luka Jović prolazi igrače Čelsija Foto: Tanjug/Ap

U hvaljenju Jovića posebno su se ove sezone istakli španski mediji koji su o Joviću pričali sa Goranom Đorovićem bivšim igračem Zvezde.

UBICA SA INSTINKTOM ZA GOL

- Najbolje kod Jovića je to što se prilagođava svemu. On je ubica sa odličnim instiktom za gol koji mnogo napreduje. Jović je momak koji, iako mlad, konstantno radi na sebi i ima mnogo samopouzdanja. Svi skauti su se uverili kako igra- rekao je Đorović.

Ali, ne samo što daje golove, Jović ih daje na vrhunski način, pa je legendarni golgeter Partizana Savo Milošević to lepo objasnio:

- Kod ovog  gola (misli se na gol Čelsiju u prvom meču polufinala) nije toliko ni bitna razdaljina. Postizao sam ih ja i sa veće razdaljine, ali na onaj centaršut, sa poludistance, Kostić nije praktično došao ni do ivice šesnaesterca došao, centrirao je iz neke polu-zone sa 25 metara.

Liga Evrope U Bundesligi na 30 mečeva dao je 17 golova: Luka Jović Foto: Tanjug/AP

KOMPLETAN RASPORED UTAKMICA KVALIFIKACIJA

23. mart: slobodan termin za prijateljske utakmice

25. mart: Portugal - Srbija

7. jun: Ukrajina - Srbija

10. jun: Srbija - Litvanija

07. septembar: Srbija - Portugal

10. septembar: Luksemburg - Srbija

10. oktobar: slobodan termin za prijateljske utakmice

14. oktobar - Litvanija - Srbija

14. novembar: Srbija - Luksemburg

17. novembar: Srbija - Ukrajina

- Na onakav centaršut, ono je jedina moguća solucija i ugao iz kog neko može da postigne gol. I to je morala da bude vrhunska tehnika glavom da bi lopta išla onom brzinom, a da golman ne stigne. To ne može da se nauči, bilo kakvim radom, tri života da radite ono ne možete da naučite - kaže Milošević.

Na meču protiv Portugalije (1:1)  Krstajić nije ubacivao Jovića u igru, a to je obrazložio rečima:

- Mogao sam i planirao ako bude potrebe da ne daj Bože, jurimo rezultat. Da zaigramo sa dva špica i to je bila opcija za slučaj. Taman posla da se zbog toga Luka Jović naljutio, on je dobar dečko, razgovarao sam s njim - kazao je selektor Srbije tada.

Sada više nema opravdanja Luka Jović mora da bude prvi napadač Srbije...to je valjda shvatio i selektor do sada.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    10. maj 2019 | 15:50

    Krstajic da je neki covek on bi dao ostavku odmah posle Mundijala .

  • ana

    10. maj 2019 | 16:00

    Krstajić je bio loš igrač,ali ji još lošiji selektor

  • Srbin

    10. maj 2019 | 15:42

    Šta se pita jadni Krstajić. Je li to zato što je Krstajić direktor FK Radnik iz Bijeljine ,a Jović otišao u Zvezdu a nije u Partizan. Najbolji igrač Bundes lige nema mesta kod Krstajića u reprezentacuji Srbije. Pa šta bi za njega dale najbolje svetske reprezentacije. Da nije žalosno bilo bi smešno. Stidi se Srbijo i Krstajića i onih koji su ga doveli kao marionetu. Zbog toga nikad i nećemo biti neko u fudbalu mada imamo kvalitetne momke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA