Kraj blistave karjere: Jaja Ture rekao zbogom fudbalu!

Jedan od najboljih centralnih veznih igrača u XXI veku i vođa modernog Mančester Sitija, Jaja Ture, saopštio je da je zvanično završio igračku karjeru

  • 1

 Bivši vezni fudbaler Barselone i Mančester Sitija, Jaja Ture, okončao je karijeru u 35. godini, potvrdio je njegov menadžer Dmitri Seluk.

Seluk je otkrio da će nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače da se posveti trenerskom poslu i menadžmentu u fudbalu.

- Jaja je odlučio da prekine karijeru kao šampion. Jedan je od najboljih afričkih igrača ikada, sa sjajnom karijerom - rekao je Seluk za ruski Sport24.

Tureov poslednji klub bio je Olimpijakos, čiji dres je nosio u dva navrata, pre nego što je sporazumno raskinuo ugovor prošlog decembra.

Jaja Ture, Mancester Siti Foto: Guliver/Shaun Botterill /Getty Images

Najbolje partije pružao je u Mančester Sitiju, kojeg je sa kapitenskom trakom vodio do tri titule Premijer lige, dva Liga kupa i FA kupa.

Uspešan je bio i u Barseloni sa trofejom Primere i Lige šampiona, a tokom karijere igrao je još za Monako, Metalurg iz Donjecka i Beveren.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA