Nikad besniji Vuletić napravio rusvaj na Terazijama, brutalno isprozivao Zvezdu: Oni se porede sa Hrvatima, ruše državni poredak! (VIDEO)

Potpredsednik crno-belih najavio je pokretanje ustavnog postupka pred Ustavnim sudom povodom priznavanja titule iz 1946. godine crveno-belima

  • 65

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić bio je besan kao ris kada je izašao sa sednice Pravne komisije FSS, koja je prihvatila zahtev Zvezde za priznavanje titule iz 1946. godine.

On je najavio žalbu najvišoj pravnoj instanci u Srbiji, Ustavnom sudu, pred kojim Partizan pokreće ustavni postupak. Vuletić je u izjavi novinarima po završetku glasanja istakao da je sve to bila farsa i da je unapred najavljeno da crveno-beli imaju većinu.

Glasanje je okarakterisao kao poraz prava, ali ističe da se neće pomiriti sa ovom odlukom i da "sula dignutih ruku" ne može da bude jača od argumenata koji su predočeni sa njegove strane.

- Tri člana komisije su glasala za, jedan je bio protiv, to sam bio ja. Ovo je poraz pravničkog znanja i digniteta. Politička supa se ne jede pravničkom viljuškom, jer će vam prvo istočiti sve što ste zahvatili, a onda ćete se povrediti. Unapred se u medijima pojavila informacija da je pripremljena većina. Imate izjavu generalnog direktora Zvezde, koji je rekao da bez obzira na sve, treća zvezdica će se prišiti, postavlja se pitanje šta smo mi danas ovde raditi - poručio je besno Vuletić, koji je najavio žalbu Ustavnom sudu.

Vladimir Vuletić Vladimir Vuletić; Foto: Telegraf

- Ono što je sigurno, FK Partizan i ja kao bivši predsednik Pravne komisije, pošto sam upravo podneo ostavku na ovu funkciju, nećemo dozvoliti da se na ovakav način unižava pravo i mi ćemo nakon odluke Skupštine 15. maja ove godine pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije da najviša instanca donese odluku. Partizan ima iskustvo sa pobedama na sudu, gde odluke nisu unapred skrojene i donete. I dalje govorim "No passaran" ovo neće proći! Dok živim i dok dišem nadam se, Partizan se sa ovim neće složiti, jer jedna sila dignutih ruku ne može da bude jača od sile argumenata koje smo predočili - rekao je Vuletić i otkrio da članovi komisije nisu želeli da otvore sednicu za javnost.

VLADIMIR VULETIC, ZVEZDAN TERZIC Vladimir Vuletić i Zvezdan Terzić; Foto: MN Press

- To je ono što mogu da kažem, a Partizan će organizovati posebnu konferenciju za medije. Predložio sam da mediji budu priznati. Na osnovu odluke koja je već doneta na prošloj sednici. Ova komisija je danas isključila javnost odlukom 4 prema 1. Čega su se plašili, mislim da imaju prava da se plaše.

- Kada kažem da se politička supa ne srče pravničkom viljuškom, to znači da Zvezda u svom dopisu negira državnost Srbije i tvrdi da je Vojvodina 1946. nezavnisna i sportski i politički, gde govori da takvu situaciju imamo i na Kosovu i Metohiji, ja sam postavio pitanje da li to znači da Zvezda negira rezoluciju 1244.Ovo je bila unapred režirana politička supa, i to klasična tajna večera, odnosno tajni ručak.

- Neće se raspravljati o Spartaku koliko vidim. Zvezda insistira na odluci HNS, koji je Hajduku dodelio ovu titulu. Tamo postoji potpuno identična ravan Kvarnera iz Istre, koji namerava da podnese zahtev. Ali ugledanje na Hrvatski nacionalni savez, na naciju koja slavi Jasenovac je u najblažem obliku degutantno. To je suprotnost u svojoj biti poručio je Vuletić, koji je izlaganje završio istom rečenicom koju je svojevremeno izgovarao Duško Vujošević.

- I ovo će se jednom lane zvati - završio je Vuletić.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.P.

    10. maj 2019 | 23:07

    Nemoj da trazimo i titulu iz 86 god koju ste dobili od duda udruzenog rada.Tad ste imali svoje ljude po sudovima i uzeli nam titulu.Sram te bilo,tvoj neuspeh iskaljujes na Zvezdu.Vi bre nebi imali ni pola od ovoga sto sad imate da niste namestali politicki.Propali ste nema vas nigde vise cim nemate pomoc...

  • Nik Sloter

    10. maj 2019 | 20:16

    Sve jedan komentar pantergana.Sta ste vi Zvezdina revija Iz Zeleznika.

  • Ljuso

    10. maj 2019 | 21:05

    Znaci Zvijezda je prvak Srbije a Proleter Vojvodine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA