≫ 

Borjan je jedan od najboljih golmana Lige šampiona

Bez obzira što je Zvezda završila učešće u elitnom takmičenju još u grupnoj fazi čuvar mreže Borjan je visoko kotiran

  • 13

Fudbaleri Crvene zvezde su odbranili titulu šampiona Srbije, a i u Evropi napravljen je ogroman iskorak učešćem u Ligi šampiona, a za veliki uspeh na najvećoj sceni pojedinci, među kojima je golman Milan Borjan, su znali i te kako da zablistaju. 

Golman crveno-belih upisao je šest utakmica u elitnom takmičenju, a i dalje je u samom vrhu učinka golmana.

Naime, Borjan je protiv ekipa kao što su Liverpul, Pari Sen Žermen i Napoli zabeležio čudesnih 38 odbrana i nalazi se na visokom drugom mestu po broju odbrana ove sezone.

VIDEO: Borjan otkrio zašto je počeo da nosi trenerku na utakmicama Zvezde

Impresivno je to što su njegove kolege zaključno sa polufinalnim duelima stigle do dvostruko većeg broja mečeva u Ligi šampiona, a naš golman je na pomenutih šest utakmica grupne faze imao učinak kao i oni koji su došli do same završnice takmičenja.

Trenutno je samo jedan golman ispred njega, i to neznatno. Andre Onana iz Ajaksa upisao je svega dve odbrane više, dakle 40 na čak 12 duela. Jedini koji može da prestigne Borjana je Liverpulov Alison Beker, koji je takođe na 38 uspešnih intervencija i čeka ga finale Lige šampiona, ali će odigrati čak sedam mečeva više od čuvara mreže šampiona Srbije.

- Svakako da je lepo biti u vrhu po broju odbrana u takmičenju kakvo je Liga šampiona. Golmanima znači svaka odbrana i drago mi je da sam u takvom društvu. Ipak, mnogo je važnije da smo kao tim ostavili odličan utisak protiv evorpskih velikana i da smo svi zajedno pisali istoriju Crvene zvezde. Ovu sezonu ću pamtiti kao jednu od najboljih u karijeri, osvojili smo titulu, ostaje još Kup da duplom krunom sve zaokružimo. Pozvao bih navijače da ispune tribine i da 19. maja na Marakani zajedno proslavimo sve uspehe - poručio je Borjan.

Da pdosetimo, za kraj superligaške sezone Zvezda dočekuje Napredak 19. maja od 19 sati, a tada se sprema velika proslava titule, kao i proslava 30. rođendana Delija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    11. maj 2019 | 13:09

    Borjan LEGENDA Da nije bilo njega jos 5 bi primili protiv psg 🤣🤣

  • Kaplar Janjićije

    11. maj 2019 | 14:10

    Golman sa najvise primljenih golova u LŠ ne može da bude medju najboljima bez obzira na sve pstale okolnosti!

  • 😂😂

    11. maj 2019 | 15:05

    Ali je na prvom mestu po broju primljenih golova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA