Šta će Partizan sa Ožegovićem? Crno-beli se nadaju da će ga Arsenal otkupiti za milionsku sumu!

Milion evra - toliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru o pozajmici, koja ističe 30. juna, a na ruskom klubu je da se izjasni da li želi da nastavi saradnju sa igračem

  • 18

Do kraja tekućeg meseca Partizan će imati jasnu sliku o daljem statusu fudbalera pod ugovorom - Ognjena Ožegovića, koga su crno-beli minulog leta pozajmili Arsenalu iz Tule. Preciznije rečeno, pomenuti ruski klub će morati da se izjasni da li će da aktivira klauzulu o otkupu ugovora ili, pak, vrati igrača u Humsku do 30. juna.

Pomenuta klauzula glasi: ukoliko Arsenal iz Tule želi da zadrži Ognjena Ožegovića i posle 30. juna 2019. godine, u obavezi je da Partizanu isplati obeštećenje od okruglo milion evra.

Takav dogovor dva kluba je postignut 31. avgusta 2018. godine, dan pošto je Partizan eliminisan u plej-ofu Lige Evrope od turskog Bešiktaša. Crno-beli su na stolu imali i ponudu iz Francuske, tačnije od drugoligaša Troa, ali je sam fudbaler “prelomio” da je za njegovu karijeru bolje da ode u Arsenal iz Tule.

Ognjen Ožegović FK Partizan Foto: MN Press

Jer prethodno Ožegović nije bio u planovima ni Miroslava Đukića, niti Zorana Bate Mirkovića, koji na kraju nije ni dobio zamenu za pomenutog igrača, već je celu jesen na raspolaganju imao samo Rikarda Gomeša i Nemanju Nikolića (propao transfer Fatosa Bećiraja).

Tokom prethodnih devet meseci u Rusiji, Ožegović je odigrao osam utakmica za ruski klub i upisao jedan gol, pa je još uvek neizvesno da li će Arsenal iz Tule, koji je tokom pozajmice preuzeo njegovu platu, odličiti da ga otkupi.

Ukoliko Rusi “zagrizu” i isplate milion evra crno-belima, procent od obeštećenja će dobiti i Čukarički, odakle je Ožegović i stigao u Humsku poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2017. godine. Ukoliko se to, pak, ne dogodi, klub i Humske i sam igrač će morati da traže druga rešenja, u zavisnosti od toga kakvi su planovi trenera Save Miloševića u vezi sa napadačem.

Savo Milošević prvi put o prelaznom roku i ko će u Partizanu biti zadužen za to

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciganin 1976

    13. maj 2019 | 18:52

    Ahahahahahahah,za milionsku sumuuuu !!! Placeeeemmm 😂😂😂😂😂

  • Jrn

    13. maj 2019 | 18:55

    Eto koliko je ozbiljna uprava, nada se da ce ga Arsenal odkupizi za ozbilnu sumu, a covek je odigrao svega 303. minuta (na 8. utakmica) sto ce reci da ni 4 kompletne utakmice nije odigrao u Rusiji. Neko lud da da milion za igraca na kojeg ozbiljno ne racuna.

  • Sejduba

    13. maj 2019 | 19:15

    Vraća se samnom, pa mi smo bombašiiii

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA