≫ 

Niko više nikad neće nositi broj 22 u Partizanu!

Uprava Partizana donela je odluku da povuče dres sa brojem 22 posle poslednje utakmice Saše Ilića

  • 13

U modernoj istoriji srpskog fudbala ne postoji igrač kao što je Saša Ilić. Broj odigranih utakmica i sezona u jednom klubu, osvojenih titula, ljubav navjača, poštovanje suparničkih i još mnogo toga čine Sašu Ilića jedinstvenim fudbalerom na ovim prostorima i legendom našeg fudbala i jednog od najvećih u Partizanu.

Kao takvom, kako prenosi Sportski Žurnal, pripala mu je čast da bude prvi fudbaler u srpskom fudbalu čiji dres će se povući iz upotrebe.

Nikada se u domaćem fudbalu nije primenila praksa povlačenja nečijeg dresa. Legenda kao što je Saša Ilić je to u potpunosti zaslužila.

U crno-belom dresu odigrao je  18 sezona, odigrao je  do sad 873 , 11 titula i 6 kupova je osvojio, 31 odigran večiti derbi ima iza sebe, sedmi je strelac na prostorima bivše Jugoslavje sa 130 golova. Sve ovo, ali i mnogo više je Saša Ilić!

Ovo mu je poslednja igračka sezona. Poslednju utakmicu u šampionatu odigraće 19. maja a ako Partizan prođe u finale Kupa (ima 1-0 iz prve utakmice), oproštajni meč će mu biti 30. maja u Nišu, najverovatnije protiv Crvene zvezde.

Saša Ilić, FK Partizan Foto: Promo/Zajedno za život

Taj meč će ujedno biti i poslednji da neko sa Partizanovim grbom na grudima, na leđima nosi broj 22.

Uprava crno-belih donela je odluku da se oduži svom kapitenu na svemu tako što će ''personalizovati'' ovaj dres. 22 i Saša Ilić je jedno, to se ne razdvajaja. Zajedno odlaze u istoriju, u muzej, legendu i sve Partizanove almanahe. Potpuno zasluženo i opravdano.

I ako navijači crno-belih mnogo toga zameraju ovoj upravi, ovim potezom Partizan je stao rame uz rame sa najvećim klubovima na svetu.

VIDEO: Fenomen kakav se ne pamti na derbiju: Delije veličale Sašu Ilića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездаш

    14. maj 2019 | 10:58

    Поштовање мајсторе!

  • Boban

    14. maj 2019 | 10:21

    Legenda i veliki covek.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    14. maj 2019 | 10:23

    Браво за управу. Не треба их мењати. Вечно их водили.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA