≫ 

Ako ima Boga, prolazimo Partizan: Lalatović škakljivo spominjao Zvezdu, pa održao motivacioni govor pred revanš polufinala Kupa! (VIDEO)

Trener Nišlija u svom maniru pred važan meč

  • 9

Fudbaleri Radničkog iz Niša su osvajanjem drugog mesta u Superligi Srbije, čime su stekli naslov vicešampiona države, već ostvarili najveći uspeh u domaćem prvenstvu u istoriji kluba, a već u sredu imaju šansu da to učine i u nacionalnom Kupu.

Radnički će u sredu od 20 sati na stadionu Čair dočekati Partizan u revanš meču polufinala Kupa Srbije. Crno-beli će braniti 1:0 iz Beograda, a niški tim će pred svojom publikom pokušati da se prvi put plasira u finale ovog takmičenja, koje će se 23. juna igrati u Nišu, a izvesno je da će drugi finalista biti Crvena zvezda koja će sutra u Lučanima braniti 4:1 protiv Mladosti.

Nikola Drinčić Foto: MN Press

Meč u Nišu su na konferenciji za medije najavili šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović i fudbaler Petar Grbić.

-Pre svega želim da čestitam mojim igračima na sjajnoj sezoni, koja je već sada izuzetno uspešna bez obzira šta ćemo uraditi u Kupu. Ispisali smo istoriju i završili na drugom mestu u Superligi, što će neka druga generacija Radničkog teško uspeti da uradi. Već su učinili nešto što je izgledalo nemoguće. Podsećam da smo u ligi doživeli samo dva poraza, oba od Crvene zvezde, uz tri primljena gola iz penala i jednim iz ofsajda.

- Šta god sutra da se desi, igrači Radničkog moraju da znaju jednu stvar, oni će ostati heroji Niša. Nemamo pritisak pred ovaj susret, mnogo je veći pritisak na Partizanu, koji je veliki klub od kojeg se stalno traže trofeji. Rezultat iz prve utakmice je neugodan za nas, ali sa druge strane je itekako nadoknadiv. Mi ćemo uživati u ovom meču, rekao sam igračima da se opuste i da je sutra njihovo veče, a verujem da ćemo iz te opuštenosti ostvariti cilj. Ako ima Boga, sutra ćemo izboriti finale, ovaj klub i grad Niš su to zaslužili sbog svega što je urađeno ove sezone, a ako ne uspemo nećemo plakati. Važno je da ostavimo srce na terenu, a u tom slučaju imamo ozbiljnu šansu- rekao je Nenad Lalatović.

Lalatović tokom meča sa Radom Foto: MN Press Foto: MN Press

Strateg Radničkog potom je pozvao navijače da u što većem broju dođu na Čair.

-Pozivamo navijače i ljubitelje fudbala iz Niša da dođu na Čair. Želim da atmosfera bude onakva kakva je kada mi igramo na stadionu Partizana. Želim da se igrači Partizana sutra ovde osećaju kao gosti, a ne kao domaćini. Siguran sam da možemo da napravimo još jedan istorijski uspeh, a to ne možemo bez publike. Igrači moraju da budu jaki u skoku, da svaka lopta bude naša, ako povedemo, ne smemo da se povučemo, moramo da nastavimo u tom ritmu. Niti mi možemo da iznenadimo Partizan, niti oni nas, dobro se poznajemo.

- Šanse su podjednake, ali ja verujem u svoj tim, koji je za mene najbolji u Srbiji. Kada smo mogli da se letos nosimo sa Makabijem ovde, koji je ove godine poobarao sve moguće rekorde u Izraelu, možemo i sa Partizanom. Imamo igrače koji mogu da se suprotstave crno-belima i koji znaju kako se igraju ovakve utakmice. Grbić i Drinčić su osvajali titule sa Partizanom, tu su i Haskić i Todorovski, Pankov je prvak sveta sa Novog Zelanda… Optimista sam, ali ponavljam pritisak kod nas ne postoji, on je rezervisan za Partizan- završio je Lalatović, koji je napomenuo da se poštedeo na prošloj utakmici u Kruševcu kako bi izbegao eventualne provokacije i rizik da bude kažnjen i ne vodi sutrašnju utakmicu.

Radničkom i Partizanu će duel biti čak peti u tekućoj sezoni. Nišlije su bile mnogo uspešnije u prvenstvu, jer su ovog proleća upisale pobede od 3:1 i 1:0, uz jesenji remi rezultatom 2:2, dok je Partizan slavio u već pomenutoj prvoj utakmici polufinala Kupa.

Petar Grbić Foto: MN Press

-Posle toliko međusobnih mečeva, među nama nema nikakvih nepoznanica. Ko bude više želeo finale, taj će doći će do njega. Spremni smo i fizički i psihički. Svi smo zdravi i ulazimo spremno u meč. Tajni nema, sutra je taj dan koji smo dugo čekali, iako šef ne dozvoljava da se razmišlja unapred, jedva smo čekali ovaj susret, svima nam je već dugo u mislima ovo polufinale. Igrao sam dosta bitnih utakmica i osvajao titule. Za mene ova utakmica neće biti na život ili smrt.

- Moramo da uđemo hladnih glava. Ovo je dobra sezona za nas, napravila se hemija između igraača, obaramo rekorde i treba do kraja ovo da izguramo. Biće težak teren, već tri dana ne staje kiša, ali to nije alibi. Kakav je teren nama, takav je i njima. U duel igri treba da pokažemo da finale želimo više od njih. Poštujemo ih, odlična su ekipa, ali mi imamo “oružje” da ih oborimo na pleća. Zbog pravila gola u gostima veoma je bitno ne primiti gol, a lično mislim da ko povede 1:0 taj će otići u veliko finale- izjavio je Petar Grbić.

VIDEO - Brutalna motivaciona poruka pomoćnika Save Miloševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Idemo Niiišš

    14. maj 2019 | 16:10

    Idemo momci, idemo Lalatee

  • Dragan

    14. maj 2019 | 16:31

    Moj Lalo,u poslednje vrijeme stalno vrata zatvaras zadnjim dijelom svoga tijela...mnogo pricas,a to nikada nije dobro...ugledaj se na Milojevica...gospodin u svakom pogledu..

  • D. M.

    14. maj 2019 | 16:48

    Dakle ako bog postoji ti pobeđuješ, ukoliko ne postoji ti gubiš. Navući ćeš gnev crkve ukoliko izgubiš, jer tvoj poraz nipodaštava potrebu za njihovim postojanjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA