≫ 

Nemojte da vas čudi ako me vidite na tribinama da pijem pivo i jedem sendvič sa navijačima: De Rosi otkrio zbog čega ide iz Rome posle 18 godina! (FOTO)

Shvatio sam poruku kluba, ali neću da prestajem da igram, poručio je De Rosi

  • 2

Gvido Fijenga, izvršni direktor Rome rekao je da klub više ne vidi Danijelea De Rosija kao figuru na terenu, već u fotelji i cipelama.

Vučica je svom legendarnom dugogodišnjem igraču, a nakon odlaska Frančeska Totija, i kapitenu, ponudila da postane funkcioner, te da mu neće produžiti ugovor na kraju sezone. To praktično znači da De Rosi utakmicom protiv Parme krajem maja završava svoju karijeru u rimskom klubu.

Italy Roma De Rossi Foto: Tanjug/AP

- Juče sam se našao s De Rosijem i rekao mu da je odluka kluba da mu se ugovor ne produži. Naša je želja bila da ostane u klubu, ali ne na terenu, nego na jednoj od funkcija.

Nadao sam se da će Danijele to prihvatiti, ali on je imao druge ideje. Bilo kako bilo, naša ponuda i dalje stoji. Njegovu odluku poštujem, sve dok on poštuje našu - rekao je Fijenga za italijanske medije.

De Rosi puni 36 godina, debitovao je u dresu Rome sa 18 i za sve to vreme je odigrao 615 utakmica i dao 63 gola za klub. Titule su izostale, ali mu to nije smetalo jer zna da ga navijači poštuju i vole.

Francesko Toti i Danijele de Rosi, Roma Foto:Guliver/Dino Panato/Getty Images

- Roma i ja smo birali jedno drugo. Ima mnogo ljubavi među nama i sada, a biće je i u budućnosti, makar to bilo u drugačijem obliku. Nemojte se čuditi ako me vidite na tribinama među navijačima na nekim gostovanjima kako pijem pivo i jedem sendvič - rekao je kapiten.

Tim koji su predvodili on i Toti čak osam puta je završavao drugi tokom godina u Seriji A. Trofeja je bilo tek nekoliko u Kupu i Superkupu.

- Kad pogledam unazad neke momente bih menjao, ali ne ništa od onoga što se tiče lojalnosti klubu. Da imam magični štapić, dodao bih nam još nekoliko trofeja - kaže De Rosi i dodaje:

- Shvatio sam koju će odluku klub da donese u vezi mog statusa. Imam skoro 36 godina, znam kako fudbal funkcioniše i nisam hteo da ometam igru u Evropi. Hvala direktorima na njihovoj ponudi, cenim je i poštujem, ali ja se još uvek osećam kao fudbaler - rekao je De Rosi.

Voleo bi da radi kao trener, a ne kao direktor što mu je ponuđeno, jer do te tačke ispred sebe vidi dug put.

VIDEO - Božidar Milenković: Mladi igrači ovde nemaju od koga da uče fudbal, Zvezda i Partizan su ga uništili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    14. maj 2019 | 18:47

    U sportu više ništa ne može da me iznenadi od kada su oni iz železnika tresli koševe i utrčavali zajedno sa kapitenom i krali pehar sa trona😂😂🔐

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA