≫ 

Na današnji dan, davne 1995. godine, prvi i jedini put je na Enfildu podignut pehar Premijer lige (VIDEO)

Ali ne od strane igrača LIverpula, nego Blekburna koji je tada imao dosta sreće

  • 0

Premijer liga je zvanično završena u nedelju, i to neverovatnom trkom koju su Mančester Siti i Liverpul vodili do poslednjeg kola.

Građani su, na kraju, prvi prošli kroz cilj pobedom u Brajtonu od 4:1 i sa 98 bodova su završili ispred Redsa koji su na svom kontu imali jedan manje.

Na taj način se nastavilo prokletstvo LIverpula koje traje, evo već, 29 godina. Baš toliko tim sa Enfilda nije bio šampion, dok Premijer ligu nikada nije osvajao.

Međutim, pehar namenjem osvajaču Premijer lige se jednomdizao na Enfildu. I to baš na današnji dan pre 24 godine. Prvi i jedni put.

Podigli su ga fudbaleri Blekburna koji su u sezoni 1994/95 postali šampioni Engleske baš na stadionu Liverpula.

Roversi su pred poslednje kolo imali dva boda više od Mančester junajteda i nisu smeli da izgube. Na kraju - jesu (2:1), ali je i Junajted odigrao 1:1 sa Vest Hemom i titula je otišla u ruke Blekburna.

Osim ove sezone, Liverpul je tituli najbliži bio 2014. godine. Podsetimo, tada su trku izgubili tako što se Stiven Džerard okliznuo i dozvolio Čelsiju da povede. Plavci su, na kraju, slavilis a 2:0, a titulu je uzeo Siti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA