UEFA će samo dva puta slati informaciju: FSS usvojio žestoke kazne za nameštanje utakmica u Srbiji!

Ona konačna i najteža je izbacivanje u niži rang

  • 4

Nije dodela titule iz 1946. godine Crvenoj zvezdi bila najvažnija tačka dnevnog reda Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, koja je održana u utorak u Staroj Pazovi.

Međutim, izmene i dopune disciplinskog pravilnika svakako jeste, a Skupšina FSS je usvojila onu najvažniju - tiče se nameštanja, prenosi Sportski žurnal.

Naime, FSS je uveo žestoke kazne za nameštanje utakmica i napomenuto je da će od strane UEFA stizati dve pisane informacije.

Prva - klub za koji nadležni organi UEFA dostave FSS pisanu informaciju o tome da su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili ili povredili integritet utakmica ili takmičenja, kazniti iznosom od milion do 10 miliona za dobijanje prve informacije od UEFA.

FSS Članovi Skupštine FSS na glasanju Foto: MN Press

Ukoliko stigne druga informacija vezana za nameštanje, klub će biti kažnjen oduzimanjem od tri do 12 bodova. Krajnja mera je diskvalifikacija u najmanje jedan rang.

Što se tiče fudbalskih radnika, prva informacija znači  da se kažnjavaju sa godinu dana zabrane vršenja fudbalskih aktivnosti. Od godinu do dve biće sankcionisani ako stigne svaka naredna informacija iz UEFA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    15. maj 2019 | 00:28

    Pravično, ZVEZDA namjestila celo prvenstvo, a nije trebala uopšte, al u strahu su velike oči, a dojava iz Uefa da je namještena utakmica Partizan-Dinamo Vranje..pitanje svih pitanja ko dostavlja informacije Uefi i ovaj mehanizam je tek oružje koje u krivim rukama može insinuacijama Još veću štetu napraviti...hajmo Srbi krenite da odajete tajne čikama sa Zapada...

  • djura dhuric

    15. maj 2019 | 04:07

    neka uefa nama objasni sta se to desilo na tekmama liv-bar kod zadnjeg gola i tot -aja iz 2 u 1???!!! i kako su se kretali igraci,jer ako oni imaju glupe gradjane ne mora da znaci da mi moramo to biti ...samo pametno

  • Vojvođanin

    15. maj 2019 | 10:40

    SRAMOTA ŠTA SE RADI U SRPSKOJ LIGI GRUPA VOJVODINA NAMEŠTANJE 3+3=6 TRGOVINA STRAŠNO DANAS SREDA REZULTATI SE VEĆ ZNAJU A ZA VIKEND TAKOĐE MA SVE DO KRAJA NAMEŠTENO A PREDNJAČE VRŠAC RADNIČKI SM RADNIČKI NP RADNIČKI ZR ŽELEZNIČAR BORAC IMA IH JOŠ SVE TREBA U NAJNIŽI RANG TAKMIČENJA MADA BI IM I TO BILA NAGRADA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA