Potresna ispovest Tadićevog saigrača iz Ajaksa: Njega se redovno setim, ali me uništava kada god ga vidim

Doni Van de Bek se svakodnevno seti bivšeg saigrača koji je preživeo moždani udar

  • 0

Igrači Ajaksa su postali prvaci Holandije prvi put posle nekoliko godina, a deo te priče je bio i Doni Van de Bek koji je uz Dušana Tadića, Frenkija De Jonga, Matijsa De Lihta, Hakima Zijeha i ostale vodio Kopljanike do trofeja.

Ova titula je utoliko emotivno teža jer je Van de Bek ostao u Ajaksu zbog obećanja datog prijatelju Abdelhaku Nuriju koji je pre dve godine doživeo moždani udar i ostao nepokretan posle prijateljske utakmice sa Verderom.

- Često posećujem njegovu porodicu, a kod Abija ću otići za vreme praznika da bih zaštitio samog sebe. Nisam dugo bio kod njega, jer me uništava kad god ga vidim. Budem uzrujan i tužan nekoliko nedelja i spavam loše. Boli me sve to. Voleo bih da ga viđam svakog dana jer mi nedostaje. Ali sam siguran da to ne bi funkcionisalo na ovaj način. Kad sam s njim, pričam mu i ponekad vidim smešak na njegovom licu. Nešto do njega stvarno dopre - kazao je Van de Bek za holandski Telegraf.

Objasnio je između ostalog da sad hoće da nosi broj 34 na leđima zbog 34. titule prvaka Holandije.

- Razmišljao sam o svemu i znao sam da neću otići iz Ajaksa dok ne osvojimo šampionsku titulu - kaže Van de Bek i dodaje - Teško mi je da pričam o svemu jer sam povučen. Kad sam tužan, tako reagujem. Nikad mi nije bio potreban psiholog, jer sve imam u porodici i prijateljima. Oni su tu za mene i slušaju me kada mi je potrebno - istakao je igrač Ajaksa.

VIDEO - Tadić: Ako si dobar igrač, onda je svejedno gde igraš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA