Tadić sa dva gola i malim remek delom završio sezonu u Holandiji: Ajaks pregazio De Grafšap i potvrdio da je najbolji! (VIDEO)

Tadić opet rešetao u prvenstvu, ostaje žal samo za finalom Lige šampiona

  • 1

Fudbaleri Ajaksa overili su duplu krunu u Holandiji, samo nekoliko dana nakon što su osvojili i trofej Kupa u ovoj zemlji

Kopljanici su u 33. kolu Eredivizije pobedili De Grafšap sa 4:1, a pitanje pobednika je bilo rešeno posle sedamdesetak minuta igre

Ajaks je poveo pogotkom Lase Šenea u 37. minutu, a stvari su se od tog trenutka do kraja poluvremena odigravale veoma brzo. Šene je sjajno naciljao iz slobodnog udarca, prebacio živi zid i pogodio gornji desni ugao gola Grafšapa.

Samo tri minuta kasnije, Matijs De Liht je vikao na svoje saigrače iz odbrane jer je Nabil Baui uspeo da pored dvojice doturi loptu do Jusefa El Jeblija, a ovaj je u situaciji jedan na jedan bio nepogrešiv.

Gosti su na stadionu De Grafšapa ipak na poluvreme otišli sa prednošću kada je Hakim Zijeh prošao kroz sredinu i izvukao se na levu stranu odakle je vratio u peterac loptu za Taljafika, a ovaj bio neumoljiv.

Nakon toga je nastupio šou Dušana Tadića. On je do kraja meča postigao dva gola i prvo je bio siguran sa bele tačke u 68. minutu utakmice. Dvadeset minuta kasnije, u 87. minutu Tadić dobija loptu na sredini terena, majstorski vara svog čuvara i onda iskosa šutira i "buši" mrežu domaćih za konačnih 4:1.

Ajaks je takmičenje u prvenstvu završio sa 86 bodova, a Grafšap je sa 29 pretposlednji, na 17. mestu u Erediviziji. Kada je reč o srpskom igraču, on je samo u Erediviziji ove sezone dao 28 golova i upisao 13 asistencija na 34 odigrane utakmice.

VIDEO - Tadić otkrio zašto je promašio penal protiv Litvanije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA