≫ 

Partizan ne želi finale Kupa u Beogradu: Crno-beli insistiraju da se sa Zvezdom igra u Nišu!

Ne vidimo nijedan razlog da i naš večiti rival, premda naviknut da najčešće igrao kao domaćin, ne bude dosledan odluci organizatora sa početka takmičenja, preneo je stav kluba iz Humske potpredsednik Vuletić

  • 47
FK Partizan, FK Crvena zvezda, derbi, fudbal Foto: Marko Jovanović

Javnost, mediji i navijači zadovoljno trljaju ruke što će u smiraju takmičarske sezone imati priliku da pogledaju još jedno odmeravanje snaga između Partizana i Crvene zvezde, i to u finalu Kupa Srbije i tim povodom su odmah posle završnice polufinalnih utakmica počele spekulacije u vezi sa eventualnim preseljenjem meča za trofej iz Niša u Beograd.

Odluka će biti doneta u petak posle sastanka dva kluba i čelnika Fudbalskog saveza Srbije, a stav crno-belih, iako se pronela priča su i oni za “opciju Beograd”, verovatno će pomalo sve iznenaditi: Partizan insistira da se finalni duel igra u – Nišu, saznaje Telegraf.

Čelnici kluba iz Humske su danas obavili konsultacije i zauzeli jasan stav, koji će sutra predočiti večitom rivalu i organizatoru takmičenja. Ispred kluba iz Humske odluku i razloge preneo je potpredsednik Vladimir Vuletić.

- Stav Partizana je principijelan i držimo da finale Kupa Srbije, koje je na početku takmičenja zakazano od strane Fudbalskog saveza Srbije u Nišu, za nas – u potpunosti u Nišu! Partizan ne vidi nijedan razlog da se odluka organizatora, koji je prilikom odlučivanja o domaćinstvu morao imati u vidu da će se čak i branilac trofeja nekako domoći tog finala, sada menja. Ne vidimo ni razlog da se odluka ne ispoštuje čak i u slučaju kada je protivnik Crvena zvezda – pomalo je ironično poručio Vladimir Vuletić.

Polufinale kupa, FK Radnički - FK Partizan Vuletić u loži Čaira Foto: Nikola Tomić

Vuletić podseća da u slučaju Partizana neka pravila nisu poštovana na putu do finala.

- Podsećamo javnost da je Partizan u tekućoj sezoni sve svoje mečeve Kupa Srbije igrao kao gost, sem polufinala koje se igralo na dve utakmice. I otuda ne vidimo nijedan valjan razlog da i naš večiti rival, premda naviknut da najčešće igra kao domaćin, ne bude dosledan odluci organizatora i meč finala odigra u Nišu. Tim pre što je Fudbalski savez Srbije odmah na početku odredio taj grad za domaćina finala.

Čelnik crno-belih podseća i na prošlogodišnji slučaj, kada je Partizan tražio izmeštanje finala iz Surdulice, zbog neuslovnosti, ali je predlog glatko odbijen.

Mirko Ivanić, Nemanja R Miletić, 160 večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Zvezda za duplu krunu, Partizan za spas sezone Foto: MN Press

- Uvereni smo da se javnost seća da je Partizan prošle godine, iz bezbednosnih razloga, uputio predlog Fudbalskom savezu Srbije da se finale Kupa sa Mladošću iz Lučana premesti iz Surdulice i tada smo predlagali upravo Niš, ali je predlog glatko odbijen. Ako bi sada finale bilo izmešteno iz Niša onda i u tom gradu treba da se zapitaju da li su oni nedonošče koje iz Fudbalskog saveza nikada ne žele za domaćina finala Kupa Srbije?!

Vuletić se nada da će krovna organizacija zato ostati dosledna svojim odlukama do kraja, ali ako dođe do žreba za domaćinstvo, Partizan opet ima zanimljiv stav.

- Uz puno poverenje prema organizatoru takmičenja, a u želji da ne prejudiciramo sutrašnju konačnu odluku, eventualni žreb za domaćina u Beogradu, valjalo bi poveriti našem treneru – glasi stav Partizana u “interpretaciji” potpredsednika Vuletića, koji je poslednjom rečenicom praktično poručio da Partizan ne veruje nikome i da bi žreb samo iz ruku Save Miloševića bio fer i pošten.

VIDEO - Najbolji momenti utakmice Partizan-Radnički Niš

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teo kralj

    16. maj 2019 | 13:38

    Gdje god da igramo bicemo domacini, jer Zvezdu ce da prati armija navijaca. Za vas se to ne moze reci, vasih 5-6 frakcija pp 100 navijaca je smesno.

  • Skorpion

    16. maj 2019 | 15:40

    Kakva god da se donese odluka Partizan ce biti protiv, jednostavno takvi su, strahota od kluba.

  • МАРАКАНА РОЂАЦИ

    16. maj 2019 | 13:56

    Па вама је седиште у Загребу... Одатле су вам црно беле боје,ЈУГОСЛОВЕНИ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA