Nemam problem što igramo sa Kosovom: Savićevića zanimaju samo tri boda u kvalifikacijama!

Selekcija Crne Gore odigraće meč sa selekcijom tzv. Kosova bez prisustva publike

  • 16

Predstojeći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. u kojem će Crna Gora u Podgorici (7. jun)  dočekati kosovsku selekciju je utakmica kao i svaka druga, izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

- Očekujem da se svi ponašaju kao i na svaku drugu himnu, nema tu specijalnog ponašanja, to je utakmica kao i svaka druga - rekao je Savićević Tanjugu u Beču, gde je učestvovao u prezentaciji Crne Gore u organizaciji mreže za razvoj biznisa u jugoistočnoj Evropi (SEEBDN) i bečkog dnevnika Prese, na spekulacije kako bi se mogli ponašati tokom intoniranja himne Kosova reprezentativci Crne Gore poreklom iz Srbije.

Dodao je da za njega kao predsednika Saveza i selektora Ljubišu Tumbakovića ta utakmica nema nikakav specijalni značaj u odnosu na druge...

- Odigraćemo kako najbolje umemo, da probamo da osvojimo tri boda i zadržimo šanse za drugo mesto u grupi - rekao je Savićević. On je naveo da će najteže će biti upravo igračima i stručnom štabu da pripremi utakmicu i motiviše igrače.

Predrag Rajković, Aleksandar Kolarov Detalj sa utakmice Srbija - Crna Gora Foto: Marko Jovanović

Utakmica se igra 7. juna u Podgorici pred praznim tribinama, jer je Disciplinska komisija Uefe kaznila Fudbalski savez Crne Gore jednom utakmicom igranja bez prisustva navijača, zbog incidenata na kvalifikacionom meču sa Engleskom.

Savićević smatra da je kazna previsoka i da je nisu zaslužili jer Crna Gora, ističe, nije rasistička država.

- Ali desilo se da jedna grupica od sedam-osam ljudi uradi ono što nisu smeli da urade i mi smo dobili drastičnu kaznu koju nismo zaslužili i koju ćemo verovatno morati da odradimo protiv Kosova. Napisali smo žalbu, ali nisam siguran da će nam ona biti usvojena -rekao je Savićević.

U tom smislu, naveo je da će utakmica biti teška sa sportskog aspekta, a da će na organizacionom planu biti manje posla nego da se utakmica igra pred publikom.

- Lično, žao mi je što igrači neće imati podršku na toj utakmici, ali tako se desilo i to moramo da prihvatimo - rekao je Savićević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    16. maj 2019 | 14:53

    Mogu da vam sviraju istu himnu.To što nema navijača,pa vama su svi drugi krivi,a i bolje da igrate bez navijača,jer bi šiptari igrali kao kod kuće,pred svojim navijačima.

  • RC

    16. maj 2019 | 14:34

    To su vam braća,sada uživajte zajedno. Dejo legenda si Zvezde,to svaka čast. Sve drugo mi je katastrofa dragi Milogorcu.

  • Blok

    16. maj 2019 | 14:46

    Siptari i jedni drugi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA