≫ 

Srba ni na vidiku, dvojica Hrvata na listi najboljih fudbalera u poslednjih 25 godina: Kako objasniti to da je Ibrahimović tek 55, a Buskets 20?

Uticajni časopis "FourFourTwo" je povodom četvrt veka postojanja napravio poredak najboljih

  • 18

Prestižni britanski časopis "FourFourTwo", specijalizovan za fudbal dostupan na čak 16 jezika, upravo slavi 25. rođendan od prvog izdanja - a tim povodom je napravio listu najboljeg 101 fudbalera baš za taj period od četvrt veka.

Među "creme de la creme" društvom, zanimljivo, nema nijednog Srbina, ali zato su tu dvojica hrvatskih igrača - Luka Modrić i Davor Šuker.

Vezni igrač Reala se našao na visokom 19. mestu u konkurenciji velikana, a aktuelni predsednik HNS-a završio je kao 91. na listi, mada nije poznato kojim tačno kriterijumima su se rukovodili autori koji su poređali igrače. 

Prvi na listi je Lionel Mesi, drugi je Kristijano Ronaldo, a treći Zinedin Zidan.

U prvih deset nalaze se još, i to ovim redom: Brazilac Ronaldo, Ronaldinjo, Tijeri Anri, Ćavi, Inijesta, Maldini i Roberto Bađo.

Zanimljivo i pomalo neverovatno - tek na 55. mestu je švedski as Zlatan Ibrahimović.

Ispred njega su, na primer, Runi, Kanavaro, Buskets, Lam...

Foto: fourfourtwo.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin

    16. maj 2019 | 18:05

    Ferdinand 53 ! A VIDICA nema na listi 😡

  • ervin

    16. maj 2019 | 19:39

    Ako je ova lista napravljena prema redosledu bodovanja i kvalitetu onda ovo veze nema! Runi ispred legendarnog Dzerarda?! Ispred Totija?! Mozarta Pitrla?! Buskets ispred ikone Raula???! Ispred Makelelea?! Xabi alonso i Tores 81/82. 😂 Ma dajjjjjj... Ibrahimovic je odmah iza top 5 ali prezime je krivo. Bufon i Kasiljas u top 10! I jos nesto bih dodao... Ako je Ferdinand 53 onda je Vidic u top 10!!! Stoper godine 2008/09,kapiten najjaceg MU u istoriji,osvojio je sve! U top 10 najboljih stopera svih vremena!

  • ⭐️Iggy CZV⭐️

    16. maj 2019 | 18:02

    Mogli su odmah svih 10 iz Barse da postave, koja glupost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA