≫ 

Roma zna šta valja: Rimljani kaparisali trenera koji sa Atalantom čini čuda!

Gasperini će svoje znanje od naredne sezone staviti u službu Vučice

  • 1

Trener najprijatnijeg iznenađenja sezone u Seriji A Atalante, Đanpjero Gasperini, prihvatio je ponudu Rome da od naredne sezone sedne na klupu "Vučice".

Italijanski mediji su preneli ovu informaciju, uz detalj da će Gaspreini potpisati trogodišnji ugovor sa Rimljanima za 2.5 miliona evra po sezoni.

Bio bi to ujedno drugi najveći iskorak u karijeri iskusnog trnera koji je dosad vodio Krotone, Đenovu i Palermo u dva navrata, i Inter.

Ove sezone, Gasperini čini čuda sa Atalantom koju je, za tri godine mandata, uspeo od kandidata za ispadanje, da pogura na prag Lige šampiona, što je ostalo da potvrdi u poslednja dva kola.

Atalanta, po mnogima, ove sezone igra i najlepši fudbal u Seriji A, o čemu svedoči i podatak da je trenutno najefikasniji tim lige.

Nije, ipak, uspeo Gasperini da odvede ekipu do trofeja u Kupu koji je pripao Laciju trijumfom na "Olimpiku" od 2:0.

Italijanski mediji dodaju i to da je Gasperini uslove prelaska dogovorio sa budućim sportskim direktorom Rome Đanlukom Petrakijem, koji stiže u rimski klub iz Torina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA