≫ 

Jedva mu spasili stopalo amputancije, a sada će ponovo igrati za reprezentaciju!

Iskusni veznjak posle odlične sezone u Viljarealu ponovo će zaigrati za reprezentaciju Španije

  • 1

Iskusni vezista Viljareala Santi Kazorla vratiće se u reprezentaciju Španije posle skoro četiri godine i teške povrede, zbog koje je čak razmatrao da završi sa fudbalom.

Tridesetčetvorogodišnji Kazorla nagrađen je za odlične igre pozivom selektora Luisa Enrikea za utakmice protiv Farskih Ostrva (7. jun) i Švedske (10. jun) u kvalifikacijama za EURO 2020.

Luis Enrike je još uvek zvanični selektor Španije i ako se u javnosti nije pojavljivao još od utakmice protiv Norveške 23. marta.  Podsetimo, Enrike je usred noći napustio kamp zbog porodičnih problema pred meč sa Maltom.

Zbog toga španski mediji pišu da su čelnici saveza pronašli zamenu u liku Abelarda Fernandeza.

Abelardo, ili neki novi selektor, verovatno neće biti promovisan pre predstojećih utakmica, tako da ostaje da se vidi da li će se Enrike napokon pojaviti ili će kao protiv Malte ekipu voditi njegov pomoćnik Robert Moreno Gonzales.

Luis Enrike Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Što se tiče Kazorle, plejmejker Viljareala poslednji put dres Španije nosio je protiv Engleske u novembru 2015. godine, od tada je imao puno problema sa Ahilovom tetivom.

Prošao je mnogo operacija za nekoliko godina koliko je vukao povredu tetive. Doktori su mu bili savetovali da prekine sa aktivnim igranjem fudbala. Stanje je u jednom trenutku bilo toliko kritično da se zbog gangrene razmatrala opcija i amputacija stopala.

Santi Kazorla, Viljareal Foto: Guliver/Fotopress/Getty Images

Od silnih operacija gotovo da više nije imao kožu na tetivi pa su mu presadili deo sa leve podlaktice. Tako da sada deo tetovaže koju je imao na tom deleu tela, nosi na tetivi.

Kada se oporavio ugovor sa Arsenalom mu je bio istekao. Navijači matičnog Viljareala su ga zvali da se vrati a uprava je uslišila želje da poslednju sezonu odigra u svom klubu.

Na početku se mislilo da će odigrati samo koji meč, odnosno da će ulazizi pred krajeve utakmica. Međutim, povreda je bila napokon pravilno i do kraja zalečena. kazorla je pokazao da je klasa večna i ponovo je počeo da pleše travnatim terenima. Prepoznatljiva kreativnost i odlična proigravanja nosila su Žutu podmornicu kroz celu sezonu.

Santi Kazorla, Viljareal Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Nagrada za najboljeg igrača Žutih usledila je sada. Mali mađioničar je ponovo deo najjače selekcije Španije i biće u konkurenciji za predstojeće utakmice Furije u kvalifikacijama za EURO.

Za nacionalni tim je do sada upisao 14 golova na 77 utakmica i bio je član trofejne generacije Španije koja je osvojila dve titule prvaka Evrope (2008, 2012).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA