≫ 

Da li još važi ono pravilo da "džak para daje golove"? Predsednik Bajerna tvrdi da je to prevaziđeno!

Neki novi standardi vladaju u modernom fudbalu gde je ipak novac možda presudan, tvrdi Uli Henes

  • 0

Predsednik Bajerna iz Minhena, Uli Henes, kaže da krojfovska filozofija da ''džak para ne daje golove'' ne važi više u modernom fudbalu. Da bi se pratili Siti, Real, Barsa, Liverpul i ostali mora da se odreši kesa.

DUH JOHANA KROJFA U TIMU AJAKSA

Duh Johana Krojfa se ove godine javio u igrama ekipe Ajaksa koja je bez mnogo para izbacila Real Madarid, Juventus i za malo se dokopala finala Lige šampiona. Međutim prvi čovek minhenskog Bajerna Uni Henes smatra da je ovo samo bio ''incident'' i da bez velikih ulaganja nema rezultata.

''Džak para ne daje golove'' je jedna od legendarnih izjava Krojfa ali ona očito ne važi u današnjem fudblu, barem tako smatra prvi čovek Bavaraca.

Zaista mislim da novac daje golove u današnje vreme. Englezi dobijaju tri milijarde od TV prava, a mi samo milijardu. Možete da vidite i koliko Englezi ulažu u infrastrukturu. Imaju dobre trenere i menadžere. Biće teško nadmašiti ih u godinama koje dolaze - smatra Henes.

 Karl Hajnc Rumenige, Uli Henes Foto: AP/Tanjug

RADITE ŠTO RADE SVI VELIKI KLUBOVI

Prvi čovek minhenskog velikana kaže da se ni njemu ne dopadaju novi trendovi preplaćivanja igrača ali da je to danas neminovno.

Ne želim da kupim igrača koji košta između 80 i 100 miliona evra. Ali, ako hoćete da držite korak sa Mančester Sitijem, Liverpulom i Berselonom, morate da radite ono što i oni i činite stvari koje ja lično ne volim. Kupili smo Ernandeza, dobra je stvar što to možemo da učinimo od našeg novca - istiće, ne baš đresrećni Henes.

Dotakao se Henesi na kraju još jedne nezaobilazne teme današnjice,  evropske Superlige.

Bundesliga ostaje najvažnije takmičenje za Bajern u godinama koje slede. To je i odluka glavnog odbora - zaključio je Henes.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA