≫ 

SAZNAJEMO: Partizan u nedelju ipak pred navijačima! Uslišene molbe crno-belih zbog Saše Ilića!

Komisija FSS je ukinula kaznu u petak posle 17.30, kako bi klub, navijači i javnost imali priliku da pozdrave i isprate u penziju istinsku legendu kluba onako kako dolikuje

  • 48

Dan pošto je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije suspendovala stadion Partizana za poslednji meč u sezoni protiv Proletera i to zbog skanidiranja navijača na utakmici Vojvodine i crno-belih ("Pola Mađar, pola ustaša"), klub iz Humske je reagovao po hitnom postupku i uložio žalbu Komisiji za žalbe FSS, saznaje Telegraf.

U obrazloženju crno-beli nisu čak ni tražili da se kazna preinači, već samo da se odloži za neku od narednih utakmica kako bi dostojno mogli da isprate legendu kluba - Sašu Ilića u igračku penziju.

- Partizan je juče dobio odluku o suspenziji stadiona i novčanu kaznu Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, a već danas smo munjevito reagovali i odmah uložili žalbu drugostepenom organu - Komisiji za žalbe FSS.

Istakli smo da smo svesni da je reč o ponovljenom delu, u kom su naši navijači skandirali sadržinu zbog koje smo kažnjeni i nedavno. Takođe smo napomenuli da je svrha svake kazne u načelu u resocijalizaciji i prevenciji. Jednostavno, Partizan nije mogao da utiče na tok događaja, jer nije bio organizator utakmice i otuda držimo da bi opstajanje ove kazne znatno prekoračilo svrhu njenog izricanja - kaže potpredsednik kluba i prvi čovek pravnog tima Vladimir Vuletić.

Pojačana agilnost Partizana u ovom slučaju najviše je inicirana činjenicom da je utakmica sa Proleterom poslednja u igračkoj karijeri kapitena Ilića, iako su navijači u prethodnih nekoliko dana bili skloni mišljenju da su čelnici s namerom "zaključali" stadion zbog najave protesta protiv aktuelne uprave kluba.

- Partizan je izrazio spremnost da kazna ne bude ni ublažena, već samo odložena za neku drugu utakmicu, kako bi klub, navijači i javnost imali priliku da pozdrave Sašu onako kako dolikuje, a i on sve nas. Posle svega zahvalni smo Komisiji za žalbe na razumevanju - zaključuje Vladimir Vuletić.

Ulaznice za meč Partizana i Proletera će se posle najnovije odluke prodavati po simboličnim cenama od 22 dinara, jer je to broj dresa koji je na leđima nosio Saša Ilić.

VIDEO - Superliga nagradila Sašu Ilića i Nenada Milijaša

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Outsider

    18. maj 2019 | 09:09

    Ovo je PROGURANO ZAJEDNO SA MENJANJEM DOMACINSTVA KUPA, da bi JAVNOST, A NAROCITO PARTIZANOVCI, lakse "PROGUTALI" OVU SMEJURIJU IZ FSS ,gde se svak9g drugog dana odredjuje gde se nesto igra, a svakog treceg dana MENJA TO ISTO...smesno i TUZNO DO NEBA!!!

  • Danijel

    17. maj 2019 | 18:01

    Bravo jesam Zvezdas ali je zasluzio ! Bravo Sale !

  • RUS

    17. maj 2019 | 18:58

    Saša,je legenda...da je takvih više...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA