≫ 

Ronaldo je van terena izveo potez sezone - za decu Palestine!

Portugalac je i ovim gestom pokazao veličinu

  • 4

Kristijano Ronaldo je još jednom pokazao humanu stranu ličnosti. Nebrojeno puta je do sada, na razne načine, pomagao onima kojima je konkretna podrška najpotrebnija, a tu praksu je nastavio prema deci Palestine. 

Naime, Portugalac je, prema pisanju brojnih medija, uplatio 1.5 miliona evra za siročad u Pojasu Gaze gde je najugorženiji upravo palestinski živalj i najmlađi naraštaji, koji odrastaju u teškim uslovima.

Usled blokada i teškoća u dostavljanju hrane i osnovnih životnih namirnica ka Palestini, nestašica istih je svakodnevni problem, a pomoć kakvu je uputio Ronaldo doprineće da se, makar malo, ublaži težak položaj najugroženije populacije u Palestini.

Nije ovo ni prvi, a verujemo neće biti ni poslednji put da Ronaldo iz "svog džepa" pomaže deci Palestine gde je dosad već slao različitu pomoć.

Podsetimo da je 2012. godine Portugalac svoju dragocenu "Zlatnu kopačku" prodao na aukciji, a sredstva od prodaje (1.5 miliona evra) preusmerio za izgradnju i renoviranje palestinskih škola.

Ostaće upamćeno i da je na kvalifikacionoj utakmici za Mundijal odbio da razmeni dres sa reprezentativcem Izraela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    17. maj 2019 | 19:44

    Ovde je svaka rec suvisna,jer ovo nije prvi put da pomaze najugroženije širom sveta. Svaka ti cast care,i kao igrac i kao covek si veliki!

  • ...

    17. maj 2019 | 19:32

    Dusa od coveka...

  • AHAB

    18. maj 2019 | 20:43

    KAD BI JOŠ MNOGI ISTO URADILI,A MOGU SIGURNO(PO PRIMANJIMA),REŠEN PROBLEM ... BAR ZA IZVESNO VREME,AL TREBA SE ODVOJITI OD MILIONČETA... AJMO,MESI I SLIČNI ..NA DELU SE DOKAŽITE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA