≫ 

Sramota! Tadić nije najbolji igrač Ajaksa u izboru kluba! (FOTO)

Ma koliko to nestvarno delovalo, Dušan Tadić kao prvi strelac i prvi asistent holandske lige nije ni najbolji u svom timu

  • 31
FK Ajaks - FK Totenhem

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Ajaks proglasio je najboljeg igrača sezone i to je Marokanac Hakim Zijeh, dok je od mlađih igrača priznanje poneo Nuser Mazraui.

Obojica su bila deo šampionskog tima koji je posle pet godina postao prvak države, osvojen je i Kup, a Ajaks je ove godine igrao možda i najlepši fudbal u Evropi.

Finale Lige šampiona mu je izmaklo za bukvalno nekoliko sekundi i Zijeh je zaista dosta doprineo da se do polufinala stigne. Ali, kada se uporedi sa onim doprinosom koji je dao Dušan Tadić i naročito pojedinim individualnim partijama u najvećim mečevima, onda uopšte nije jasno zašto Zijeh.

 

Marokanac je imao 21 gol i 24 asistencije na 49 utakmica ove sezone, a u bitnim mečevima u Ligi šampiona je promašio mnogo izglednih šansi koje su mogle da koštaju Ajaks.

Tadić je odigrao sezonu života i na 56 utakmica dao 38 golova uz 24 asistencije, a u Erediviziji deli prvo mesto sa Zijehom po broju uspešnih dodavanja sa 13.

Prvo mesto liste strelaca u holandskom prvenstvu drži sa Lukom De Jongom iz PSV Ajndhovena (po 28 pogodaka). Povrh svega, Ajaks gotovo sigurno ne bi stigao do borbe za finale jer je posle prvog meča osmine finala gubio od Real Madrida i u revanšu je zablistao upravo povremeni kapiten Srbije.

Zijehu je ovo drugo priznanje, posle sezone 2017/2018, a logika ovakve odluke kluba je možda u tome što će tako postići veću cenu za igrača koji odlazi iz Ajaksa na kraju sezone.

 

VIDEO - Tadić: Pepe mi se nije izvinio za gaženje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    17. maj 2019 | 22:14

    Od Holanđana bolje i ne može da se očekuje.Neka je srećan što ga nisu poslali u Hag.

  • Ssss

    17. maj 2019 | 22:42

    Treba klincu podici cenu

  • AHAB

    18. maj 2019 | 01:23

    OSNOVNA JE RAZLIKA,ŠTO BI BEZ ZIJEHA MOGLI,NEKAKO...A BEZ TADIĆA ,NIKAKO...OVO JE ZA OVE POZNAVAOCE FUDBALA ŠTO VREDJAJU TADIĆA....I,ONDA..KO JE TREBAO BITI IGRAČ SEZONE....TADIĆ,NARAVNO...ALI,SRBIN JE.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA