≫ 

Prevrtljiva strana fudbala: Tek što su doveli Solskjera, treba da ga se reše

Norveški stručnjak bi narednih nedelja mogao da se ispostavi tek kao prva zamena što mu je i bila prvobitna uloga u Mančester junajtedu

  • 2

Tako bar tvrdi nekadašnji defanzivac Liverpula i sada komentator za ESPN Stiv Nikol koji je dodao i da postoji i ljudski faktor, ali da je fudbal biznis u kom nema kompromisa.

- Koga biste vi radije videli na klupi, Alegrija ili Solskjera? Mislim dajte, to čak nije ni takmičenje - rekao je Nikol koji ističe da klub sa Old Traforda treba da "zagrize" za Masimilijana Alegrija.

Pedeset jednogodišnji Alegri od naredne sezone neće sedeti na klupi torinskih crno-belih i to je potvrđeno ove nedelje.

Solskjer je od decembra na klupi Junajteda, kao zamena za Žozea Murinja, ali je u poslednjih deset utakmica u sezoni pobedio samo dvaput, a pad forme kluba se nekako poklopio i sa dobijanjem dužeg ugovora u martu.

Samo dva meseca od trenmutka kada su svi u svetu fudbala pričali da bez razmišljanja treba da dobije stalni posao, svi su prevrnuli ploču.

Junajted bi ugrabio priliku da angažuje Italijana koji je pet godina bio na klupi Juventusa i sa kojim je stigao i do dva finala Lige šampiona pre dve godine u Kardifu i pre četiri u Berlinu.

Mada je Alegri poručio da posle Juvea "ide na plažu", pet titula koje je iza sebe ostavio čine ga primamljivom metom za klubove i njihove još primamljivije ponude.

Solskjerova prva sezona na klupi crvenih iz Mančestera završena je tako što se klub uspeo do mesta koja ga vode u Ligu šampiona, a onda pao na šesto mesto Premijer lige.

VIDEO - Matić progovorio o cvetu maka koji nije hteo da nosi, a evo šta su mu rekli u Junajtedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA