≫ 

Mančester Siti pregazio Votford i izjednačio rekord star 116 godina: Gvardiola skupio sve trofeje na Ostrvu (FOTO) (VIDEO)

Građani su posle fantastične igre podigli i pehar namenjen šampionu FA Kupa

  • 5

Fudbaleri Mančester sitija i Votforda osvojili su ovogodišnji FA Kup pošto su na Vembliju ubedljivo, sa 6:0 slavili protiv Votforda. 

Posle Liga kupa, Komjuniti Šilda i Premijerlige Građani su uspeli da u vitrine kluba donesu novi trofej. Od samog starta bilo je jasno da će tim Pepa Gvardiole jurišati na četvrti pehar u sezoni, a u toj nameri su uspeli posle i te kako efikasnog i istorijskog finala. Naime, posle 116 godina jedan tim je pobedio sa 6 golova u mreži protivnika,.

Posle uvodnih šansi za vođstvo koje je propustio Votford,  u 26. minutu Građani preko Davida Silve dolaze do početnog vođstva. Do poluvremena, asistent kod prvog gola Rahim Sterling duplira prednost za miran odlazak na petnaestominutni odmor.

Ipak, to nije bilo dovoljno raspoloženim igračima Sitija koji su nastavili da rešetaju mrežu Stršljenova, i to, preko De Brujnea, u 61. minutu, Žesusa, u 68., i Sterlinga koji je kompletirao het-trik golovima u 81. i 87. minutu za veliko slavlje.

Zanimljivo, shodno njihovom razultatu, mesto u Ligi Evrope osigurao i Vulverhempton koji se našao na sedmom mestu na tabeli Premijer lige.

FK Mančester Siti Slavlje fudbalera Mančester Sitija posle gola; Foto: Tanjug/AP
FK Mančester Siti Mančester Siti uspeo je da osvoji i četvrti trofej ove sezone; Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VESNA

    18. maj 2019 | 20:08

    IZVINITE A LIGA SAMPIONA !! HVALA !!

  • Peki

    18. maj 2019 | 20:19

    Nije jasno kako su ovi stigli do finala da bi se ovako osramotili.

  • Brans

    18. maj 2019 | 20:45

    7 mesto ide kod engleza u ligu evrope???Pa najbolje da svi englezi idu i to da krenu od cetvrtfinala!Posle je cudo nevidjeno sto igraju samo englezi finala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA