≫ 

Topčidersko-banjički trougao 37. kola: U krugu 3 km čak 4 navijačke grupe! Slavi se titula, bori za opstanak, tera uprava, ispraćaju legende! (VIDEO)

Na Marakani šampionska fešta i ispraćaj Milijaša. Stotinak metara dalje, u Humskoj, Grobari će se poslednji put pokloniti Saši Iliću, a na Banjici - drama u borbi za opstanak između Rada i Zemuna - sve to u krugu od 3 kilometra

  • 21
Tri meča u Beogradu, Zvezda, Partizan, Rad Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Shutterstock/ATA Images

Fudbalska sezona u Srbiji, ono najbolje što imamo od najpopularnije igre, u nedelju će dobiti završni čin utakmicama 37. kola, koje će, po onome što se sprema i najavljuje, eruptirati od emocija, i to najjače na tesnom, navijački najtrusnijem potezu Topčider - Banjica, u krugu od 3.5 kilometara na kratkoj relaciji Humska - Ljutice Bogdana - Crnotravska.

Dok jedni budu slavili titulu i pratili dugogodišnjeg kapitena u penziju, samo nekoliko stotina metara odatle, i ovi drugi (na tabeli treći) upriličiće ispraćaj za svog kapitena i legendu kluba. Nedaleko od prvih i drugih, trećima i četvrtima neće baš biti do žurke kao prvima, niti do ceremonije kao drugima, makar ne odmah - jer je u pitanju borba za goli opstanak.

Zvezda slavi i isparaća Milijaša, Partizanu je do buđenja i otrežnjenja uz oproštaj od Saše Ilića, a Rad i Zemun sanjaju samo spas pred završnih 90 minuta fudbala.

CENTRALNA FEŠTA JE NA MARAKANI - SLAVE SE DVE TITULE!

Neizvesnosti po pitanju bilo čega nema više ni u tragovima pred poslednje kolo superligaške plej-of faze. Preostao je samo završni, ceremonijalni čin krunisanja novog/starog prvaka koji je, uz aktuelnu, uspeo, baš na vreme pred slavlje, da prišije i tridesetu zvezdicu osvojenu diplomatskom inicijativom za zasluge fudbalera iz 1946. godine.

Skoro aklamativno izglasanu.

Najbolja uvertira fešte koja se sprema, ipak je upakovana i sevirana navijačima iz kluba samo dan pred utakmicu sa Napretkom (kakav savršen tajming), kroz vest da će trener Milojević, uprkos sporadičnim suprotnim najavama, i naredne sezone voditi ekipu.

FK Crvena zvezda - FK Radnik Surdulica, Nenad Milijaš Nenad Milijaš završće karijeru utakmicom protiv Napretka Foto: crvenazvezdafk.com

Biće i sete na Marakani, sećanja na najbolje dane Nenada Milijaša i njegov pečat na crveno-belu priču. Kapiten, dvostruki povratnik sa sedmogodišnjim stažom u klubu, igraće poslednji put u crveno-belom. Da su maštali, ne bi ovako perfektan kraj sezone izmaštali navijači Zvezde, sve se savršeno posložilo pred žurku koja kreće od 19 sati utakmicom sa Kruševljanima.

POSLEDNJI PLES U HUMSKOJ ZA SAŠU ILIĆA

Negde u isto vreme, stotinak metara od "Rajka", biće stavljena tačka na još jednu "dugometražnu" karijeru. Najslavniju crno-belu poslednih decenija. Oprašta se, sada stvarno, i Saša Ilić (41). Ide Sale u zasluženu penziju, i moraće crno-beli, ovakvi kakve ih ostavlja Iilić, da se, kako znaju i umeju, snalaze bez njega u godinama koje dolaze.

A kako će, ova upravo to sigurno - ne zna.

Elem, sve će, naravno, u nedelju u Humskoj biti podređeno "broju 22". I cene ulaznica koštaju toliko, simbolično. Nije, možda, ovo najzgodniji trenutak na relaciji navijača i Partizana, ali nema boljeg razloga doći na stadion od toga da se oprašta igrač uz koga su stasale navijačke mase, zavoleo se Partizan.

Zato, Grobari, navijači Patizana, kad ako ne sad - svi na stadion. Sale igra poslednji put u Humskoj!

Saša Ilić FK Partizan Foto: Miroslav Todorović

BANJICA KLJUČA, ZEMUN DOLAZI DA SE SPASE

Treća "goruća" fudbalska tačka na potezu Topčider-Banjica biće u nedelju Crnotravska ulica i stadion "Kralj Petar Prvi", gde će Rad i Zemun igrati za opstanak u društvu najboljih.

Rad bi jedino u slučaju poraza, i pobede Dinama u Bačkoj, skliznuo u drugu ligu - to je najgori mogući scenario po "Građevinare", jedan od nekoliko pred poslednju rundu koja donosi direktne duele četiti poslednjeplasirana tima na tabeli.

Bod ekipi sa Banjice garantuje u najmanju ruku baraž, u najboljem slučaju opstanak, što će, opet, zavisiti od ishoda duela u Bačkoj gde gostuje Vranje.

FK Rad, Dinamo Vranje Vranjanci će osluškivati Foto: MN Press

Zemun je u vrlo delikatnoj poziciji pred poslednjih 90 minuta. Bod gostima neće značiti mnogo ako ga i Dinamo osvoji u Bačkoj. U tom zapletu, klub iz Gornje Varoši pada "ispod crte" uz Bačku, a Vranje ide u baraž.

Pobeda bi, naravno, rešila Zemuncima veliki posao, ali im ni tri boda stopostotno ne garantuju opstanak, jer ako i Dinamo pobedi, situacija bi bila sledeća: Bačka i Rad bi ispali, Zemun bi išao u baraž, a Vranje isplivalo kao najveći pobednik poslednjeg kola.

Jasno je i iz ovih kalkulacija da nas očekuje zaista uzbudljiva borba za opstanak.

Superliga - 37. kolo, plej-of

Nedelja (sve utakmice počinju od 19 sati)

Crvena zvezda - Napredak

Radnički Niš - Mladost Lučani

Partizan - Proleter

Čukarički - Vojvodina

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Plej-aut - sve utakmice od 19

Spartak - Vođdovac

Bačka - Dinamo

Radnik - Mačva

Rad - Zemun

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Umeo je Milorad Kosanović da iznenadi Zvezdu, a očekuje da će Vladan Milojević zbog finala Kupa sa Partizanom na teren poslati kombinovani sastav. Ako volite rizik, dupla šansa X2 plaća se kvotom 4,40. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Crvena zvezda – Napredak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    19. maj 2019 | 10:19

    Како само 4? Зар сплићани нису позвани на њихову фешту? Или ће доћи у сопственој режији?😂😂😂

  • Majo

    19. maj 2019 | 10:05

    Pa ljudi bice krvi,rad u petak,part sub,zvezda u.nedelju,imaju li gram mozga ovi iz fss

  • VALJAK

    19. maj 2019 | 11:49

    PARTIZAN JE MENI SVE, ALI KAKO DA NEMA LICNOST SA AUTORITETA DA POMIRI I UJEDINI NAVIJACE. NEKOLIKO VODJE BRUKAJU PARTIZAN, A NIKO DA RESI TU SRAMOTU. ZAPAMTITE : DOK SE BE UJEDINE NAVIJACI MI CEMO BITI TIM ZA BRUKANJE. NEMA USPEHA. SALE KAD SI TAKVA LEGENDA A JESI POKAZI AUTORITET, A NE DA NAM GINU MLADA DECA. HVALA NA PROSTORU, POZDRAV!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA