≫ 

Zvezda pobedom proslavila titulu i odlazak Milijaša u penziju: Nehumani uslovi na Marakani, utakmica 3 puta prekidana (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli savladali Napredak za kraj sezone - 3:0

  • 31

Počelo je feštom i grmljavinom na tribinama Marakane od pesme Delija, a završilo se prolomom oblaka i grmljavinom koja je dolazila sa neba i u nekoliko navrata prekinula meč između Crvene zvezde i Napretka - 3:0 (1:0).

Novi-stari šampion Srbije je ovu sezonu završio onako kako je to najčešće i radio - pobedom - a strelci su bili Dejan Joveljić u 12, Milan Jevtović u 57. i Lorenco Ebisilio u 87. minutu.

FK CRVENA ZVEZDA - FK NAPREDAK 3:0 (1:0)

(Joveljić 12, Jevtović 57, Ebisilio 87)

CRVENA ZVEZDA: Popović, Gobeljić, Savić, Babić, Gajić. Čaušić, Milijaš (Milijaš 63), Vulić, Jirka (Jirka 61), Vukanović (Jevtović 46), Joveljić.

Klupa: Borjan, Jovičić, Hajdin, Pavkov.

NAPREDAK: Petrović, Aksentijević (Stevanović 46), Ostojić (Eskić 46), Obradović, Deak, Marinković, Alivodić, Jović, Deak, Đorić, Ivanović, Rušević (Bojić 72).

Klupa: Janković, Zukanović.

Međutim, malo ko će ovu utakmicu protiv Kruševljanja pamtiti po tom trijumfu, već po odlasku Nenada Milijaša u penziju i oproštaju od voljenog kluba. Bolji način za odlazak nije mogao ni da poželi - podigao je pehar i na taj način proslavio 30. titulu, a istovremeno i stavljanje treće zvezdice na grb crveno-belih.

Savršeno veče Zvezdi i Milijašu pokvarilo je jedino veliko nevreme koje je zahvatilo Beograd i zbog kog je utakmica dva puta prekinuta. Jednom u finilu prvog poluvremena zbog grada koji je padao, drugi put oko 60. minuta zbog neverovatnog pljuska. Pljuska koji nije smetao Milijašu da otrči počasni krug oko stadiona, nakon što ga je Lorenco Ebislio zamenio.

FK Crvena zvezda - FK Napredak

Foto: Marko Jovanović

Pritom, vredi pomenuti da su i Delije jednom prekinule utakmicu - u 47. minutu - kada su napravili veliku bakljadu propraćenu vatrometom na stadionu.

Štos e tiče same utakmice, Zvezda je već u 12. minutu povela golom Joveljića. Jirka je bio asistent, a mladi napadač crveno-belih je samo ugurao loptu u mrežu.

To je sve što je bilo vredno pomena u prvom poluvremenu, dok je drugo počelo sjajno. Rezervista Jevtović je u 57. minutu je dao svoj 4. gol u sezoni, a najbolju priliku da ga promeni imao je Joveljić u 80. minutu. Ipak, Ebislio je bio brži od sudijskog zvižduka za konačnih 3:0.

FK Crvena zvezda - FK Napredak

Foto: Marko Jovanović

Zvezda je dominantno osvojila titulu sa 60 osvojenih poena, i to posle gubljenja polovine zbog plej-ofa, i u narednoj sezoni će ponovo igrati kvalifikacije za LŠ.

A u danu kada su slavili titulu, Zvezda je iz Poljske dobila sjajne vesti. Legija nije šampion i crveno-beli će biti povlašćeni čak i u drugom kolu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    19. maj 2019 | 18:38

    komsije cestitam na tituli,ove sezone potpuno zasluzena...onu iz 1946-te ne pamtim,al ako vam je toliko do nje stalo,onda cestitam i na njoj :-):-):-)...a sledece sezone cemo se cerati dalje,pa kom uvojci,kom opanci...

  • Aco

    19. maj 2019 | 21:20

    Cestitam delije na tituli poz od grobara

  • Nemanja

    19. maj 2019 | 20:13

    I Bog vam baca konfete da upotpuni slavlje ! Ziveli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA