≫ 

Gotovo je, Sale Ilić je otišao u penziju: Partizan u najemotivnijem meču godine pobedom ispratio kapitena po biblijskom potopu (FOTO) (VIDEO)

Poseban dan za crno-belu familiju, Proleter savladan 2:0, Grobari se poklonili Iliću

  • 32
___ Sale Ilić sa sinom otpozdravlja Grobarima, odlazi zauvek sa terena u Humskoj Foto: MN Press

Sada je stvarno kraj, Saša Ilić je završio fudbalsku karijeru, a Partizan ga je ispratio uz pobedu od 2:0 nad Proleterom u poslednjem kolu Superlige za ovu sezonu.

Pantić i Rikardo su bili strelci u meču koji će, uz oproštaj kapitena, ostati upamćen i po "provali oblaka" nad Humskom koja, ipak, nije pokvarila najemotivniji meč crno-belih poslednjih godina.

Posle 875 utakmica i 240 golova za klub Ilić je stavio tačku na veliku karijeru čiji je najveći deo poklonio Partizanu, dao mu sebe, a dobio naklonost do neba partizanovaca, Grobara, mnogih ljubitelja fudbala i "sa one" strane Topčiderskog brda.

___ Foto: MN Press

Špalir sačinjen od igrača Partizana sačekao je Ilića po ulasku na teren, sve je bilo u znaku legendarnog broja "22" kome su na poslednjem ulasku na travu stadiona u Humskoj ruke čvrsto držali naslednici, sin Nikša i ćerkica Neva, i supruga Tijana.

Ikona kluba je počela meč, a kraj velike karijere zvanično je odsviran u 81. minutu, kada je Savo Miloševićč izvukao kapitena iz igre, začeo najemotivniji trenutak utakmice - onaj koji je okupio blizu 10.000 navijača na stadionu.

Saša Ilić Suzne oči Saše Ilića na oproštaju, sin Nikša se nije odvajao od oca Foto: MN Press

Kiša nije ugasila emocije koje su se razlile u Humskoj, Ilić je uz poljupce i grljenja sa saigračima napustio teren, sa sinom Nikšom otrčao počasni krug, za dušu navijača, a onda zauvek otišao u legendu.

O utakmici, ovoga puta samo to da je Partizan efektnim golom Pantića iz solo akcije poveo u prvom, a Rikardo stavio tačku početkom drugog poluvremena, nakon kiksa odbrane gostiju.

Partizan - Proleter 2:0

(Pantić 26, Rikardo 55)

PARTIZAN: Stojković - Miletić (od 46. Ostojić), Valijente, Marković, Šehović - Zdjelar, Smiljanić, Ilić (od 82. Pavlović) - Pantić (od 67. Tošić), Zakarić, Rikardo.

PROLETER: Vesić - Tanasin, Lambulić, Jablan (Plavšić od 84), Ćuković - Novaković, Mitrović (Bempah 46), Govedarica, Ilić, Čović - Vujaklija.

___ Foto: MN Press

VIDEO: Gol Rikarda za 2:0

___ Foto: MN Press

VIDEO: Gol Pantiča za 1:0

___ Slavlje fudbalera Partizana posle vodećeg gola Pantića Foto: MN Press
___ Sale Ilić sa suprugom, decom i saigračima Foto: MN Press
___ Saša Ilić pred svoj poslednji meč karijere Foto: MN Press

VIDEO: Ilićev govor pred ispunjenom trofejnom salom stadiona Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Astar

    19. maj 2019 | 21:24

    Svaka cast na karijeri...sportski pozdrav pravom rivalu!

  • goran...

    19. maj 2019 | 19:58

    sale sve najbolje u buducnosti,nadam se da ces naci neko svoje mjesto i u upravi ali nemoj samo u ovoj,cuvaj svoj obraz i ime,a otice ovi ako bog da ubrzo...mada u ovoj ekipi si 'ladno mogao jos jednu sezonu da igras...

  • ⛔ 22⛔

    19. maj 2019 | 20:52

    Nebo place 😭😭😭😭😭⛔ 22⛔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA