Miloš Ninković postao šampion Australije na najluđi način: Protivnik im poklonio titulu najgorim mogućim penalom (VIDEO)

Nekadašnji reprezentativac Srbije drugu godinu zaredom postao je šampion Australije, i to nakon penal drame sa najvećim rivalom

  • 1

Nakadašnji reprezentativac Srbije i fudbaler čuvene generacije Crvene zvezde koja je prekinula dominaciju Partizana, Miloš Ninković, drugu godinu zaredom postao je šampion Australije sa Sidnejom.

Sidnej je novi-stari šampion Australije. U finalu su savladali Pert Gloriju nakon penala sa 4:1. Ninković je bio predviđen da izvede odlučujući peti jedanesterac, ali drama je izostala tako da se do pete serije nije ni došlo.

Fudbaleri Perta nonšalantno su ušli u penal seriju, a golman Sidneja bio je raspoložen. Prvo je odbranio udarac Kia, da bi zatim "pročitao" Brendona Santalaba, koji je izveo najgoru "panjenku" u istoriji.

Nije mogao da izabere lošiji trenutak da ovako izvede penal, a svojim govorom tela je "telefonirao" rivalu da će baš to izvesti, pa je golman ostao na crti i lagano uhvatio njegovu loptu.

FK Partizan - FK Crvena zvezda, Miloš Ninković i Danko Lazović

Miloš Ninković u dresu Zvezde; Foto: Marko Todorović

Sa 26 odigranih utakmica i dva postignuta gola Ninković je osvojio drugi pehar u Australiji što mu je 9. u karijeri (2x prvak Ukrajine,  1 Kup Ukrajine, 3 Super Kupa Ukrajine, 1 prvak Srbije, 2 puta prvak Australije).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    20. maj 2019 | 17:21

    Drugi put u zadnje tri godine.Prosle godine prvak je bio Melbourne Victory pobedivsi u finalu Newcastle 1:0.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA