Moj sin je ostavljen kao pas, napušten: Evropom još odjekuju reči oca Emilijana Sale posle dve tragične smrti (VIDEO) (FOTO)

Unija fudbalera Francuske odala je počast bivšem igraču Nanta posebnim videom, ali je fudbalerova porodica i dalje bez mnogih odgovora

  • 0

Bivši fudbaler Nanta i nesuđeno najskuplje pojačanje u istoriji Kardifa, Argentinac Emilijano Sala dobio je svoje mesto na počasnoj ceremoniji proglašenja najboljih fudbalera Francuske i idealnog tima Francuske.

Njemu je posvećen trominutni video u kom se njegovi nekadašnji saigrači i trener pričaju o njegovim kvalitetima.

Porodica fudbalera se i četiri meseca nakon kobne noći 21. januara pita zbog čega je Emilijano uopšte poleteo u malom avionu i zašto je njime upravljao čovek koji možda nije dorastao tom letu - Dejvid Ibotson.

BBC je posetio Argentinu u aprilu da bi razgovarao sa porodicom nastradalog fudbalera i tom prilikom zabeležio reči Orasija Sale, Emilijanovog oca.

- Uvek sam očekivao da ga pronađu živog, ali kada su se pojavile vesti da je pronađen avion u moru, to je postalo nemoguće. Zašto im je bilo toliko teško da pronađu neko bezbednije rešenje? Zašto nisu mogli? Ostavili su ga samog kao psa, napušten - rekao je tada Orasio. Nekoliko dana kasnije i on je preminuo.

Foto: Printscreen Twitter

Uvidom u uslove i ostale okolnosti u kojima je avion Pajper Malibu poleteo, iskusni pilot sa kojim je BBC razgovarao kaže da on nikad ne bi poleteo.

- Mnogo me stvari je nelogično... bio je to jednomotorni avion, koji je trebalo da leti preko velike vodene površine u januarskoj noći i uslovima kada se ulazi u oblake i ledene frontove. Jedna od najtežih odluka za pilota je da ne poleće, ali to je odluka koju je Ibotson morao da donese - kaže Alister Rozenhajn, pilot sa preko 15.000 sati letačkog iskustva.

- Mislim da bez razmišljanja većina pilota ne bi ni prihvatila da poleti tada - rekao je Rozenhajn. Objasnio je između ostalog i da neiskusni piloti vrlo lako postaju dezorjentisani pri velikim brzinama.

Emilijano Sala, Horacio Foto: Tanjug/AP

- Najbliža analogija je kada imati ispred sebe čistinu i odlučite da hodate zatvorenih očiju. Posle tri, ili četiri koraka postanete dezorjentisani, a posle 10 ili 15 uvidite da više ni ne idete u pravcu gde ste krenuli - ističe Rozenhajm.

U međuvremenu, bilo je razmirica između klubova u vezi sa plaćanjem, odnosno neplaćanjem transfera vrednog 17 miliona evra, a ona glavna, bitnija pitanja još nisu dobila odgovore.

VIDEO - Tužna sudbina Emilijana Sale, da li je moralo ovako?

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA