≫ 

Mrkela otkrio imena dvojice igrača za koje Zvezda ima najviše ponuda, pa potvrdio da Milojević ostaje trener!

Prema njegovim rečima, velika verovatnoća je da se na leto prodaju Pavkov ili Boaći

  • 9

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela gostovao je na televiziji Arena Sport, gde je govorio o dominantnoj sezoni crveno-belih na izmaku.

Takođe, Mrkela se dotakao i priče o prelaznom roku. Logično, s obzirom na to da je upravo on usko povezan sa ''trgovinom'' igrača.

- Ovo je najuspešnija sezona još od one kada smo osvojili titulu prvaka Evrope. Igrali smo LŠ, pobedili smo Liverpul, doveli sjajne timove u Beograd... Protiv Mladosti smo pre 10-ak dana ozvaničili titulu tako da smo konačno imali jedan trofej u rukama. A tu je još i finale Kupa... Izgubli smo samo jednu utakmicu, ali je činjenica da smo neke utakmice igrali slabije nego što smo navikli. Verovatno i zbog te prednosti koju smo imali, kao i velikog broja utakmica. Sve to zajedno je imalo uticaja na malo slabiji utisak u finišu - rekao je Mrkela, a potom se kratko osvrnuo na prelazni rok:

- Opredeljenje je da dovodimo sve najbolje iz naše lige, a istorija nam je pokazala da postoji mnogo dobrih igrača u SL. Podsetiću na Gobeljića i Jovančića, onda Pavkova... Sledeći tu filozofiju, doveli smo Vulića i Vukanovića. Čim se završi jedan prelazni rok, počinje drugi. Znamo ko bi mogao da ide i onda gledamo zamene na tim pozicijama. Nije tajna da u ovom trenutku najviše ponuda ima za Pavkova i Boaćija, u slučaju odlazaka bilo bi realno da dovedemo špica.

Milan Pavkov i Ričmond Boaći Foto: MN Press

- Sudbina Zvezde je da najvećim delom živi od prodaje i stvari u našem fudbalu se jako brzo menjaju. Od dana kad sam postao direktor, otišlo je dosta igrača. Uglavnom su to bili ključni igrači. Nije lako ni nama u klubu da nadomestimo odlaske, ni treneru da iznova počinje ciklus, ali to je neka istina. Sudbina našeg fudbala i to tako mora. Znamo koji igrači će sigurno ostati, jer moramo da imamo okosnicu tima za napad na LŠ. I neće biti prodati ni po koju cenu. To je onaj tim koji je izneo kvalifikacije i samu LŠ. I ovo prvenstvo na kraju. Svi koji su igrali.

Govorio je Mrkela i o partijama koje su crveno-beli pružali u Evropi ove sezone.

- Svako novo takmičenje je jedno novo iskustvo. Mi smo tokom igranja LE stekli jedno dobro međunarodno iskustvo, ali ništa nije moglo da nas pripremi za ono šta nas je čekalo u grupi LŠ. Protiv PSŽ-a se videlo da nismo navikli da igramo protiv takvih igrača. Nismo navikli da možemo da napravimo grešku, a PSŽ je sve greške naplatio. Kao i Liverpul na Enfildu. Kako je vreme prolazilo, malo smo se adaptirali i uspeli smo da pobedimo Liverpul u Beogradu. Verujem da su igrači sazreli i porasli kroz takmičenje u LŠ - jasan je bio Mrkela.

Na pitanje kakva je situacija sa Vladanom Milojevićem, Mrkela je rekao:

- Informacije o statusu Vladana Milojevića su stare. Vladan Milojević ostaje trener crveno-belih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazo

    20. maj 2019 | 22:17

    Pavkov mora ostati!!!!!!

  • pera

    20. maj 2019 | 22:03

    Jeli vidite vi iz JSD sa vazdan frakcija iz propale drzave Zvezda zivi od toga kad dobro proda igrace.Prodajte i vi Vilotica i Pantica i zaradite pare franjevci

  • Haha

    20. maj 2019 | 23:13

    Ako ostanu svi iz starnih 11 idemo u LS dajte nam Ajaks u play off da se igramo ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA