Ajaks našao zamenu za De Lihta i Taljafika!

Lisandro Martinez doveden je kao štoper, ali sa tendencijom da postane levi bek

  • 0

Ajaks je već doveo tri igrača za sledeću sezonu, a u međuvremenu je stigao još jedan - argentinski štoper iz tamošnjeg prvoligaša Defensija i Hustisija, Lisandro Martinez.

Martinez je ddrugi defanzivac koji je doveden na Krojf Arenu, i to kao zamena za kapitena Matijasa De Lihta koiji skoro sigurno odlazi. Barselona ili Liverpul - tek će se saznati!

Prvo je iz Standarda za 12,5 miliona evra stigao 22-godišnji veznjak Razvan Marin. Potom je doveden talentovani 19-godišnji golman iz Empolija Kjel Šerpen za 6 miliona evra da bi se onda krenulo u spremanje života bez kapitena i stupa odbrane.

Lisandro Martinez, novi igrač Ajaksa

Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Zimsko pojačanje iz Boke Juniors Lisandro Magaljan nije opravdao očekivanja. Igrač koji je plaćen 9 miliona evra nije se najbolje snašao u Amsterdamu i zbog toga je iz Herenvea doveden supertalentovani holandski štoper Kik Pjeri za 6 miliona evra.

Sada je doveden i 21-godišnji Lisandro Martinez iz argentinskog prvoligaša Defensija za 7 milionaevra. Od te sume će nešto manje od milion evra završiti na računu njegovog bivšeg kluba Nju Old Bojsa.

Primarno igra na poziciji štopera i to vrlo uspešno i pored visine od svega 178 centimetra. Levonog je i podjednako se dobro snalazi i uz levu aut liniju.

 

Uprava Kopljanika ga vidi kao naslednika Taljafika upravo na tom delu terena nardne godine. Nikolasu Taljafiku ugovor ističe 2020. i verovatno će ga, ako se Martinez ispostavi kao dobro pojačanje, naslediti u timu.

Martinez zna sa loptom, tehnički je potkovan, što je jedan od preduslova da postaneš deo novog Ajaksa.

- Martinez je levonogi fudbaler koji može da pokrije nekoliko pozicija u poslednjoj liniji. On je defanzivac koji voli da igra unapred. Donosi nam i određeni mentalitet koji ovde volimo. Možemo da ga uporedimo sa onim što ovde pokazuje njegov zemljak Nikolasom Taljafiko. A Lisandro je još mlad i očekujemo da će dodatno da napreduje - uverava direktor Mark Overmars, jedan od arhitekata sjajne generacije koja je ove sezone vratila titulu u Amsterdam i koja je tek posle gola primljenog u 95. minutu utakmice sa Totenhemom ispala u polufinalu Lige šampiona.

 

Što se tiče odlazaka, Frenki De Jong je prodat Barseloni za 75 miliona, de Liht je blizu odlazska za sličnu sumu. Brojni klubovi pokazali su interesovanje pre svega za Zijeha, Neresa i van de Beka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA