≫ 

Goreće u Inđiji zbog baraža: Domaćin juri ulazak u elitu posle 9 godina, Dinamo veruje u spasioca Dimitrova (VIDEO)

Ko će u elitu?

  • 3

Fudbaleri Inđije i Dinama iz Vranja odigraće prvi meč baraža za Superligu u sredu u 17 časova (Arenasport 1).

Inđija je osvojila prvo mesto u baražu Prve lige Srbije i tako stekla pravo da se protiv 14. tima Superlige bori za elitu.

Pao je Radnički iz Kragujevca posle boljeg izvođenja penala sa 3:0, bilo je pre toga 1:1, a Inđija ima lepu priliku da se posle devet godina vrati u najjači rang.

- Hvala svim navijačima na podršci. Pokazali smo da igramo najlepši fudbal u Srbiji. Ali nema mesta euforiji. Sve što smo radili prethodnih 10 meseci staje u 180 minuta meča sa Dinamom Vranjem. Pozivam sve stanovnike naše opštine da u sredu dođu na stadion i podrže naše momke. Oni su to zasluzili svojim trudom, i pre svega profesionalnim ponašanjem prema klubu i gradu - poručio je direktor FK Inđija Dragan Pilipović, pošto je meč protiv Radničkog gledalo oko 2.000 ljudi.

Imaće Dinamo vruć doček, ali će se uzdati u Željka Dimitrova, igrača poslednjeg kola Superlige (strelac jedinog i spasonosnog gola protiv OFK Bačke u pobedi). Takođe, Dimitrovu je uspelo da deli šest mesto liste strelaca sa Boaćijem iz Zvezde, Pejovićem iz Mladosti i Zlatanovićem iz Radnika (13 pogodaka), iako nastupa u timu koji se bori za opstanak.

Svojim golovima je doneo vredne bodove za opstanak i baraž, a zanimljivo je da je u čak šest utakmica bilo 1:0 kada je on bio strelac, protiv Mačve, Spartaka, Voždovca, OFK Bačke i Zemuna na oba okršaja, pa je pogocima direktno obezbedio 18 od 33 boda svoje ekipe.

Sa druge strane, Inđija će se uzdati u prvog strelca Badaru Bađija (osam pogodaka), ali i Srđana Dimitrova, koji je šest puta tresao mrežu.

Revanš će se igrati 26. maja u Vranju.

VIDEO - Kalinić odbranio gol, pa se ponosno nasmejao uz prozivku Marku Panteliću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA