Čelsi predstavio prvo i poslednje ovosezonsko pojačanje!

Pored mladog Amerikanca Pulišića, Plavci produžili ugovor sa Žiruom

  • 0

Čelsi je i zvanično predstavio Kristijana Pulišića, igrača kojeg je kupio još zimus i ostavio ga na pozajmici u Dortmundu. Kupovina je obavljena pre UEFA zabrane o dovođenju igrač, tako da će Amerikanac biti jedino novo lice u trening centru Plavaca.

Vidno uzbuđen i presrećni Pulišić, po dolasku na Stamford Bridž posebno je istakao jednog igrača i sreću što će igrati zajedno sa njim.

Ima mnogo dobrih igrača ovde. Veoma sam uzbuđen što ću igrati sa Ngolo Kanteom. Uzbuđen sam što sam ga upoznao, volim ga kao igrača. Poslednju liniju takođe, Luiza, Ridigera i te momke. Osećam se uzbuđeno i ne mogu da dočekam da sve počne - rekao je reprezentativac Amerike na predstavljanju.

Nije tajna da mu je jedna od najvećih želja bila da igra Premijer ligu.

- Biće to neverovatno iskustvo. U Engleskoj sam, mogu da pričam engleski i upoznam sve igrače. Jedna od mojih najvećih želja je da budem ovde i igram Premijer ligu. Biti igrač Čelsija - to je velika čast.

Obratio se Pulišić i navijačima.

Mogu da očekuju veoma dobrog timskoj igrača koji će dati sve od sebe. Doneću napadački stil mom timu i uradiću sve što mogu da dobijamo utakmice - samouvereno Kristijan najavljuje svoju prvu sezonu van tla Nemačke.

Dvadesetogodišnji vezista ima dobru sezonu za sobom u kojoj je postigao sedam golova i zabeležio je šest asistencja.

Ugovor sa Plavcima je potpisao do 2024.

ŽIRU I DALJE PLAVAC

Pored novajlije u veznom redu, Čelsi je rešio i pitanje napadača. Nekadašnji špic Arsenala Olivije Žiru produžio je ugovor sa ekipom sa Stamford Bridža.

France Netherlands Nations League Soccer Foto: Tanjug/Ap

Iako je Francuz insistirao na dvogodišnjem ugovoru, na kraju je saradnju produžio do sledećeg leta.

Za godinu i po dana koliko je u redovima Plavaca, Žiru je postigao 17 golova u svim takmičenjima.

- Izuzetno sam srećan, jer sam stvarno želeo da ostanem u Čelsiju bar još godinu dana. Od prvog dana osećam se delom tima, pravi porodični odnosi vladaju u našoj svlačionici i nadam se da ćemo zajedno osvajati pehare - rekao je Žiru na potpisivanju novog ugovora.

Prva operativka kluba Marina Granovskaja je takođe zadovoljan što će visoki napadač ostati i dalje deo plave porodice

Otkako nam se pridružio pre 18 meseci, Žiru je bio strpljiv, sve vreme je čekao šansu i opet doprineo uspesima tima. Bez obzira da li je reč o njegovoj nesebičnoj saradnji sa ostatkom ekipe ili deset golova u Ligi Evrope, predstavljao je važnu kariku tima i nadamo se da će u Baku doprineti osvajanju još jednog pehara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA