≫ 

Milioneri prave moćan tim: Borusija predstavila Azara, sledeći je desni bek Barselone!

Umesto Pulišića stigao Torgan a stiže i Julijan Brant z Leverkuzena

  • 1

Borusija iz Dortmunda je rešila da vrati titulu na Vestfalen. Ove godine su je bukvalno poklonili Bajernu i ako su imali veliku prednost, gubili su ''već osvojene'' bodove. Posle ozvaničenja transfera reprezentativnog defanzivca Nika Šluca, Dortmund je predstavio i drugo pojačanje - Torgana Azara.

Mlađi brat zvezde Čelsija Edena, doveden je iz Menhengladbaha za 30.000.000 evra. Za istu sumu juče je doveden Šluc, a to je izjednačen rekord kluba koji sad njih dvojica drže sa Andre Širleom. Vrlo je moguće da ćemo i uskoro videti još jednog fubalera koji će zadužiti žuto-crni dres.

Torgan Azar potpisao je ugovor sa Milionerima na 5 godina i bio je izričita želja trenera Lusijana Favra, koji ga je trenirao na početku njegovog boravka u Nemačkoj u Menhegladbahu.

Kristijan Pulišić i Torgan Azar, Borusija Dortmund

Kristijan Pulišić u duelu sa Torganom Azarom; Foto: Guliver/Maja Hitij/Getty Images

Kristijan Pulišića je prethodno za 64.000.000 evra prešao u Čelsi i Belgiijanac je predviđen za njegovog naslednika.

Sportski direktor Borusije je oduševljen što im se Azar pridružio.

Oduševljeni smo što je Torgan odlučio da pređe u Dortmund. Uvereni smo da na osnovu iskustva stečenog na terenima Bundeslige i u dresu reprezenatcije Belgije može da nam pomogne da ostvarimo ciljeve kojima težimo - naglasio je on.

 

Ove sezone je postigao 12 golova i podelio 13 asistencija. Dolazak na Vestfalen smatra korakom napred.

- Zahvalan sam Borusiji na pet prelepih godina, nosim lepe uspomene iz Menhegladbaha, ali je vreme iza iskorak u karijeri. Ponosan sam što ću nositi Dortmundov dres i igrati pred neverovatnim navijačima kakvi su na Vestfalenu.

Posle Azara očekuje se da će Dortmund ovih dana da ozvaniči i saradnju sa jednim od najvećih talenata nemačkog fudbala Julijanom Brantom.

Julijan Brant, Bajer Leverkuzen

Foto: Guliver/Lars Baron/Getty Images

Još jedno ime se spominje da je blizu žuto-crnih. Radi se o izdaniku La Mesije, devetnestogodišnjem Mateu Moreju, članu B tima Barselone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    22. maj 2019 | 19:56

    Sa Brantom i Torgenom na čelu sa trenerom Favrom,biće dominacija i Bundesligi...Bayern podmladjuje (prodaja Riberija, Robbena i Boatenga)...A Dortmund ima 2 najjača igrača ove sezone (Reus i Brandt)...Da su doceli i mladog Havertza,to bih bila zagarantovana i LŠ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA