Rikarda gol protiv Zvezde deli od istorije Partizana!

Napadač crno-belih će u finalu Kupa Srbije imati specijalni motiv protiv crveno-belih

  • 0

Ukoliko u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde postigne makar jedan gol, napadač Partizana Rikardo Gomeš postaće najefikasniji strelac crno-belih u jednoj takmičarskoj sezoni, među stranim igračima koji su nosili dres kluba iz Humske.

Rikardo trenutno deli prvu poziciju na večnoj listi sa Leonardom Da Silvom Souzom, sa postignutih 26 golova u tekućoj sezoni, u svim takmičenjima.

Fudbaleru sa Zelenortskih ostrva je za ovaj podvig bilo potrebno 40 utakmica i ima priliku da na sutrašnjoj, ukoliko bude efikasan, ostane sam na prvoj poziciji po broju datih golova.

Rekosmo već, Brazilac Leonardo je sličan podvig od 26 golova ostvario u sezoni 2016/2017, kada je Partizan osvojio duplu krunu i za to mu je bilo potrebno takođe 40 utakmica.

Rikardo Gomes, Đorđević Stefan

Rikardo je na meču protiv Radničkog na Čairu upisao asistenciju, dok je u Humskoj dao gol Foto: Nikola Tomić

Treći na listi efikasnosti među strancima iz Humske je ljubimac “grobara” Lamin Dijara, koji je u sezoni 2008/2009 postigao 21 gol na 39 takmičarskih utakmica, dok je četvrti Leandre Tavamba sa 19 pogodaka u 51 meču i to u sezoni 2017/2018.

Otuda će Rikardo Gomeš verovatno imati specijalni motiv u sutrašnjem finalu Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom, jer ima priliku da sam izbije na prvo mesto pomenute liste i da se upiše u istoriju kluba iz Humske.

Podsetimo, finale Kupa je na programu u četrvatk od 19.00 časova na Marakani, uz direktan TV prenos na Arena Sport 1.

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA