≫ 

Ima 16 godina, visok je samo 160cm, ali biće novi Embape: Upoznajte najvećeg svetskog talenta! (VIDEO)

Upoznajte buduću zvezdu svetsog fudbala za koga stručnjaci kažu da je najveći svetski talenat među maloletnim igračima

  • 4

Dobro zapamtite ime Karamoko Dembele, jer ćete ga u budućnosti sigurno slušati mnogo, kao što je to sad slučaj sa na primer Kilijanom Mbapeom. Dembele ima svega 16 godina i debitovao je za prvi tim Seltika na ligaškoj utakmici. Nije reč o običnom igraču nego o dečaku za koga se veruje da će u godinama ispred nas biti najbolji!

Gde ste vi bili i šta ste radili sa 16 godina? Karamoko Dembele je 19. maja bio na Seltik parku i igrao u prvoj ligi Škotske protiv Hartsa 44 minuta.

Imamo primer i iz naše lige da se debituje za prvi tim sa 16. Filip Stuparević je to učinio u dresu Voždovca, a od sledeće sezone, sada kad ima 19, postaće igrač premijerligaša Votforda.

Filip Stuparević Foto: MN press

Sigurno postoji još primera maloletnika koji su igrali seniorski fudbal, ali ovde ne govorimo o bilo kom maloletnom dečaku, govorimo o najboljem maloletnom igraču sveta po procenama svih svetskih stručnjaka. Potencijal je tu, ali ono što sad i nekoliko godina unazad već pruža mali Dembele je impresivno.

''Dete sa druge planete'' je u Seltik došao već sa 10 godina. Te 2003 se već pisalo o njemu kao čudu od klinca, da bi prve udarne vesti počeo da puni samo tri godine kasnije kada je sa svega 13 godina zaigrao za mladi tim škodskog prvoligaša.

Karamoko Dembele, Seltik Foto: Guliver/Ian MacNicol/Getty Images

Rođen je 22. februara 2003. godine u Londonu. Tamo je nastupao za lokalni klub Park Vila pre nego što se sa porodicom preselio u Glazgov.

Igra na poziciji krila ili napadača, jača noga mu je leva, i ako je visok svega 160 centimetara, radi se o dečaku koji će sigurno još rasti.

I ako ima svega 16 godina već igra za mlade reprezentaciji i Škotske i Engleske, a zbog korena, u budućnoti će moći da se opredeli i za reprezentaciju Obale Slonovače.

Treba spomenuti da fudbalski gen vuče i od svojih rođaka, braće Ture, Jaje i Koloa, bivše igrače Mančester Sitija i Arsenala.

VIDEO - Vranjanci potcenili prvoligaša, ubedljivo poraženi u prvom meču baraža

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA