≫ 

Dortmund je upravo obavio najbolju "krađu" u istoriji fudbala, Bajernova dominacija je uzdrmana! (VIDEO) (FOTO)

Julijan Brant je predstavljen na Vestfalenu, pogledajte kako će izgledati Borusija naredne sezone

  • 4
Julijan Brant Julian Brant u dresu reprezentacije Nemačke; Foto: Guliver/Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Ono o čemu smo pisali obestinilo se. Jedan od najvećih nemačkih talenata Julijan Brant prešao je iz Leverkuzena u Borusiju Dortmund za 25 miliona evra.

Posle Šluca i Azara za koje je klub sa Vestfalena dao po 30 miliona evra, novi "Milioner" je postao i Julijan Brant. Ugovor je potpisan na 5 godina.

Brant je bio jedan od glavnih protagonista i motora Leverkuzena ove sezone u pohodu na četvrto mesto u Bundesligi koje je Apotekare odvelo direktno u Ligu šampiona. Postigao je 10 golova i zabeležio je fantastičnih 17 asistencija

Borusija je iskoristila otkupnu klauzlu u ugovoru i za svega 25 miliona je dovela igrača koji vredi barem duplo više.

- Želim dalje da se razvijam. Imam ambiciozne planove sa momcima i veoma sam motivisan i optimističan - poručio je Brant na potpisivanju ugovora, a onda se dotakao i razloga zašto se preselio na Vestfalen:

- Većinu vremena sam o prelasku razgovarao sa Markom Rojsom. Dobro se slažemo na terenu i izvan njega. On je jedan od razloga zašto sam izabrao Borusiju Dortmund.

Ako na pomenutu trojicu igrača dodamo i Paka Alkasera koji igra kao pozajmljeni igrač Barselone ali čiji je ugovor otkupljen za 21 milion evra (ugovor sa Dortmundom biva važeći od 1. jula) dolazimo do toga da su Milioneri već potrošili preko 100 miliona evra za nove igrače (Tačnije 106 milona).

Poređnja radi, Bajern je samo za Lukasa Ernandeza dao 80 miliona evra, dok su tri najnovija igrača Borusiju koštala 75 miliona.

POSLE KUPOVINE SLEDI PRODAJA

Iako letnji prelazni rok još nije zvanično počeo, (počinje 1. juna) Milioneri su praktično završili sav posao i kompletirali, izuzetno moćan, tim za narednu sezonu.

Ukoliko ne bude nekih vanrednih situacija, očekuje se dolazak još samo mladog, talentovanog desnog beka iz Barselonine La Mesije, Matea Moreja.

Ono što predstoji sportskom direktoru Borusije Mihaelu Korku jeste prodaja, rasterećivanje rostera i da se nadoknadi neki evro od ovih uloženih preko 100 miliona.

Najveći deo za ovu pijacu zarađeno je prodajom Kristijana Pulišića u Čelsi za 64 miliona evra, a tokm leta očekuje se da Vestfalen napuste još i Maks Filip, Žeremi Toljan, Marsel Šmelcer, Omer Toprak, Andre Širle, Šinđi Kagava, Sebastijan Rode i Dženiz Burnić.

MOGUĆI TIM DORTMUNDA ZA NAREDNU SEZONU:

Borusija Dortmund Ilustracija: Nikola Jovanović/Shutterstock

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA