Roma najavljuje remont ekipe: Kolarov napušta Vučicu?

Drastično podmlađivanje tima i pružanje šanse svojoj deci planovi su Rome za narednu sezonu

  • 4

Završila se era Danijelea De Rosija, vernog vojnika Rome koji je napustio klub ne baš svojom voljom. Kako prenose mediji sa čizme ovo je bio samo prvi korak u potpunom remontu i podmlađivanju ekipe, a jedan od igrača koji će morati da pronađu novu sredinu je i kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov.

Roma ima čak tri jaka razloga da proda Kolarovu. Ima 33 godine, neto platu od 6 miliona evra godišnje i ugovor mu ističe za godinu dana. Da bi uspeli da zarade nešto, ali i da bi se rešili ogromne plate veterana, čelnici Vučice moraju da pronađu novu sredinu kapitenu Orlova.

Aleksandar Kolarov, Roma FK Foto: AP/Tanjug

Roma želi da izgradi novi tim, da stvori novog Totija, a potencijala za to imaju. Poseduju možda i najtalentovanije mlade italijanske igrače.

Tu je dete kluba i rođeni Rimljanin Lorenco Pelegrini, koji igra u veznom redu. Letos je doveden i Nikolo Zaniolo kao trampa za Najngolana i ispostavio se kao prava bomba. Sa pozajmice se vraća Brajan Kristante, još jedan perspektivni vezista koji je odigrao dobru sezonu u Atalanti.

lorenco Pelegrini, Roma Lorenco Pelegrini, da li je on novi Toti? Foto: Guliver/Gabriele Maltinti/Getty Images

Što se tiče zamene za Kolarava, Roma ima još jedno svoje rimsko dete, Luku Pelegrinija. Mladi levi bek proveo je ovu sezonu na pozajmici u Kaljariju i odigrao je dobru sezonu. Spominje se da bi u Večni grad trebalo da dođe Jetro Vilems iz Ajntrahta.

Ne treba zaboraviti ni hrvatskog veznjaka Antea Ćorića, kao ni Džastina Klajverta i Čengiza Undera, koji deluju po krilima.

Sve u svemu, Roma ima ogroman potencijal u svojim redovima i rešenost da se ekipa podmladi i pruži još veća šansa mladim igračima.

Pored Kolarova Romu bi trebalo da napuste i Edin Džeko i Kostas Manolas. Samo na platama ova tri igrača Vučica bi trebala da rastereti budžet za sledeću sezonu za neverovatnih 30 miliona evra plus još oko 60 miliona koliko uprava kluba veruje da može da zaradi na njihovim prodajama.

Ali, ono što će svakako biti primarni cilj Vučice u ovom prelaznom roku jeste rekonstrukcija odbrane. Nova dva centralna defanzivca su neophodna ako žele da urade nešto više naredne sezone.

Takođe Pored Šika potreban im je barem još jedan napadač.

MOGUĆI TIM ROME ZA SEZONU 2019/2020:

Olsen (29)

Luka Pelegrini (20)- ??? - ??? -Florenci (28)

Lorenco Pelegrini (22) - Kristante (24)

EL Šaravi (26 )-Zaniolo (19) - Klajvert (20)

Šik (23)

Izmene: Fuzato (21, golman) Žezus (27, štoper),  Santon (28, bek), Karsdorp (24, desni bek), Ćorić (22, ofanzivni vezni), Under (21 krilo).

VIDEO: Kolarov se malo iznervirao: Zašto uvek gledate da je čaša poluprazna, a ne polupuna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA