Luka Milivojević na Areni: Tvorac Zvezdinog istorijskog preokreta najavljuje borbu večitih za Kup! (VIDEO)

Derbi i Arena sport, završni čin za sezonu 2018/19!

  • 0

Često fudbalski treneri umeju da kažu da se poslednja utakmica u sezoni najduže pamti i da od nje zavisi u kakvom raspoloženju igrači odlaze na odmor  - videćemo kako će sve izgledati posle okršaja Crvene zvezde i Partizana u finalu Kupa (četvrtak, 19 časova).

Sa jedne strane Vladan Milojević je postavio lestvicu visoko, toliko da bi ona metaforički predstavljala težak izazov i za Sergeja Bubku. Vratio je Zvezdu na evropsku fudbalsku mapu, u domaćim okvirima daleko odmakao konkurentima, međutim nedostaje mu pehar u Kupu. Iz tog razloga, šef struke crveno-belih imaće dodatni motiv da sa svojim igračima sezonu zaokruži duplom krunom.

Naspram njega, svoj 13. meč na klupi Partizana vodiće Savo Milošević. Da li će ovaj broj nekadašnjem reprezentativcu Srbije biti srećan ili „ono drugo“, saznaćemo večeras. Ono što je zajedničko za obojicu jeste da su i jedan i drugi u „kopačkama“ osvajali trofej namenjen pobedniku najmasovnijeg takmičenja. Danas će jedan od njih isti podvig napraviti i u „cipelama“.

Savo Milošević

Foto: Telegraf

Utisak je da ne postoji bolji način da se spusti zavesa na dugu sezonu u srpskom fudbalu. Ovosezonski derbiji obilovali su uzbuđenjima. Sve je počelo od spornog gola Boaćija u 158. derbiju, koji će verovatno ostati večna misterija. Burno je bilo i na sledećem jer su i jedni i drugi smatrali da su oštećeni. Tek u trećem odmeravanju snaga dobili smo pobednika. Slavili su crveno-beli sa 2:1, uz po jedan jedanaesterac na obe strane.

Teško je za poverovati da i danas neće biti uzbuđenja. Ulog je veliki, Partizan igra za lakši raspored u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Zvezda za potvrdu dominacije i prvu duplu krunu posle 12 godina. Derbi se uvek igra za prestiž, poziciju, navijače, klub... Ovoga puta na talonu je trofej.

Darko Tešović

Foto: MN Press

Direktan prenos utakmice za sve one koji ne budu na stadionu „Rajko Mitić“ biće emitovan na programu Arena sport 1. Visoki standardi ove medijske kuće kada su prenosi derbija u pitanju, važe naravno i za današnje finale.

Preko dvadeset kamera, kranova, superslow kamera, steadicam – ova pokrivaće svaki milimetar terena najvećeg srpskog stadiona. Produkcioni standardi biće identični onima kao kada su u pitanju prenosi mečeva Lige šampiona.

U komentatorskoj kabini sedeće Nenad Milovanović, dok će gosti u studiju na stadionu Zvezde, Miloš Milićević ugostiti Luku Milivojevića i Darka Tešovića. Trener Mačve i kum Vladana Milojevića zajedno sa igračem Kristal Palasa koji je odigrao svaki minut za svoj tim u tek završenoj sezoni Premijer lige izneće svoja očekivanja pred utakmicu i pokušati da naslute prednosti jednog i drugog tima, prognoziraju junake utakmice i eventualna taktička iznenađenja trenera...

Takođe, valja podsetiti i da je Luka Milivojević bio jedinog derbija u istoriji na kom je viđen preokret posle minusa na poluvremenu. Partizan je vodio sa 2:1, a Milivojević je golom najavio preokret

Celokupan program vezan za finale Kupa trajaće više od pet sati. Svi gledaoci biće u prilici da isprate dodelu trofeja, izjave igrača i trenera... Na terenu i na svim važnijim lokacijama oko stadiona direktno će se uključivati reporteri Jovana Guzijan, Dijana Čolović, Ognjen Drašković i Nemanja Paunović.

Završni kadar večerašnjeg Kupa verovatno će biti fotografija jednog od sveže „penzionisanih“ kapitena Nenada Milijaša ili Saše Ilića sa peharom Kupa.

Ne propustite derbi na Areni sport.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA