Bio sam uveren u pobedu, nemoguće je da ovakva legenda kao Saša ode bez trofeja: Tošić objasnio kako je Partizan spasao sezonu

Tošić tvrdi da je pobeda u Kupu i dokaz da Zvezda nije toliko bolja koliko beži na tabeli, ali i nauk za sledeću sezonu

  • 1

Fudbaler Partizana Zoran Tošić kaže da je finale Kupa protiv Crvene zvezde na njenom stadionu bilo "biti ili ne biti" za veoma lošu sezonu crno-belih iz Humske.

Partizan je slavio i osvojio jedan od dva trofeja u sezoni, po četvrti put je odbranio Kup i ostavio večitog rivala bez duple krune na oproštaju dva velika igrača Zvezde i Partizana: Nenada Milijaša i Saše Ilića.

- Ne sećam se da su imali neku ozbiljnu šansu. Nismo ni mi imali neke stopostotne, ali smo bili slobodniji u igri, raspoloženiji i konkretniji. Više smo hteli trofej valjda zato što su uzeli ligu pa im je ovo bilo u drugom planu. Nama je ovo bilo sve i zbog toga smo rešili da po svaku cenu uzmemo. Složio bih se sa vama da se ni u jednom derbiju nije videla razlika od toliko bodova i to nam je za nauk da svaku utakmicu moramo da shvatamo... ne mogu da kažem kao da je poslednja, ali mora da se pobeđuje kada igraš u Partizanu - rekao je Tošić posle utakmice.

Njegov tim je ostao skoncentrisaniji bar tokom 75 od 90 minuta jer je od 14. Partizan vodio 1:0 i taj rezultat je ostao do kraja. Ukratko, Tošić i ekipa nisu podlegli pritisku derbija i činjenice da je to jedini spas sezone.

- Derbi je uvek specifična utakmica i drugačija od svih, veliki pritisak i nekada se podlegne tome. Ne odigra se najbolje i uvek je borben, dosadan, puno duela i promena poseda. Danas je bio drugačiji sa obe strane, bilo je lepih akcija i šansi i za nijansu interesantniji je bio. Bili smo skoncentrisani i svesni da pobedom u Kupu na neki način spašavamo sezonu i da sve što smo prošli uspevamo da preokrenemo u našu stranu i jako smo srećni zbog toga - rekao je Tošić novinarima posle utakmice.

U martu je sve izgledalo poprilično drugačije, a malo ko se nadao da će Partizan moći do bilo kog trofeja.

- Ne mogu da se setim u tom periodu, ali Kup je specifično takmičenje, dok god smo imali šanse mi smo pokušavali. Nismo bili na željenom nivou, ali ovo je drugačije jer na jednu utakmicu prolaziš dalje i tu smo pokazivali karakter iz utakmice u utakmicu. Bio sam uveren da će se ovako završiti i da ne može jedan ovakav igrač i fudbalska legenda (Saša Ilić) da ode u penziju bez trofeja. Znao sam pogotovo posle svega i onoga u Nišu što je bilo. Jeste penal, nije penal crveni jedan, drugi treći. Sve živo protiv nas a mi uspemo da prođemo, pa onda promena domaćinstva i utakmica na Marakani. Ostali smo mirni, svesni da možemo sve da završimo u našu korist i to smo uspeli - kazao je Tošić.

VIDEO - Pehar Kupa Srbije završio u rukama navijača Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    23. maj 2019 | 23:13

    Mora i to da se namesti... Da se isprati covek kako dolikuje!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA