≫ 

Kovač mi je promenio karijeru i pokazao put: Jović nahvalio Hrvata koji mu je doneo trenutak za pamćenje u dresu Srbije

Prekretnica karijere 21-godišnjeg fudbalera desila se 2018. godine

  • 4

Trideset šest golova Luke Jovića na 75 takmičarskih utakmica za Ajntraht iz Frankfurta nisu iznenađenje jer prema Lukinim rečima, nikad nije prestao da veruje u sebe.

On je u drugom delu prošle sezone dobio šansu da igra u napadu, ove je bio nezamenljivi šraf u ofanzivi jednog od najatraktivnijih timova Bundeslige i dao je 17 golova u Bundesligi i još deset u okviru Lige Evrope u kojoj je Ajntrahtu zbog penala izmaklo finale.

- Da budem iskren, nadao sam se potajno ovakvoj sezoni.  Najbitnije je da je tim tokom nje igrao dobro. Ja nikad nisam sumnjao u svoje kvalitete - rekao je Jović za zvanični sajt Bundeslige. Da li u šali ili u zbilji, ona poređenja sa Radamelom Falkaom sada su otišla do Nemačke.

- Igramo slično, a i uvek sam hteo da budem kao Falkao - kaže Luka, koga takođe sada porede i sa Urugvajcem Luisom Suarezom. Ako su navedena dvojica imala uticaj na stil Jovićev stil igre, hrvatski trener Niko Kovač je imao još veće zasluge za Jovićev razvoj.

- On je trener koji mi je promenio karijeru. Čovek koji mi je pokazao pravi put i veoma sam srećan što sam imao priliku da radim sa njim - rekao je Jović. On je bio akter finala Kupa Nemačke prošle godine kada je pred Ajntrahtom pao veliki Bajern.

Luka je trijumfom u tom finalu obezbedio mesto među putnicima za Mundijal u Rusiji...

- Jedan od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Neverovatan osećaj i srećan sam što sam debitovao na Mundijalu ovako mlad. Igrao sam samo nekoliko minuta i bila je to velika motivacija za ovu sezonu - istakao je Jović.

VIDEO - Joveljić poručuje: Tandem sa Jovićem u Realu? Zašto da ne!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    25. maj 2019 | 17:35

    Veliki talenat a smejali ste se Terzicu kad je rekao da je mali sprski falkao jedino mu zameram sto talente prodaju za sicu....

  • Putin R.S

    25. maj 2019 | 18:15

    Tacno tako Jovicu da si ti ogroman talenat, ali isto tako veliku zahvalnost ima i Kovac jer da te nije doveo u Ajntraht ko zna kako bi se tvoja karijera zavrsila.

  • VESNA

    25. maj 2019 | 17:43

    A STA KAZE VELIKI STRUCNJAK BOZOVIC !! NA TO SVE !! HVALA !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA