≫ 

Posao je posao: Fiorentina ide u ruke američkog bogataša koji navija za Juventus

Američki milijarder Roko Komiso spremio je novac da kupi italijansku Fiorentinu, javlja Njujork Tajms

  • 0

Komiso će Fiorentinu najverovatnije kupiti do ponedelja za 135 miliona evra i to medijskom magnatu i vlasniku Medijakoma ne bi bilo prvo ulaganje u fudbal.

On je već vlasnik Njujork Kosmosa, a sada bi Violu otkupio od braće Dela Vale, Andree i Dijega. Njih dvojica su podigla Fiorentinu "iz pepela" posle bankrota 2002. godine i doveli je od Serije C2 do Serije A.

Pošto u najjačem rangu italijanskog fudbala nije bilo značajnijih rezultata, navijači su tražili više ulaganja kako ne bi odlazili najbolji igrači kluba i da bi novi došli.

Komiso je jednom probao da uđe na italijansko fudbalsko tržište kada je nameravao da kupi Milan od Jonghong Lija, kineskog biznismena koji nije imao novca da održava klub. Milan je kasnije otišao u vlasništvo Eliot menadžmenta.

Milijarder iz SAD je navodno za ovaj posao angažovao grupu Džej Pi Morgan Čejs i ona se dogovorila na 150 miliona dolara sa vlasnicima Viole, mada niko za sada nije zvanično hteo da komentariše išta o ovom poslu.

Ono što je poznato odranije, jeste da Komiso navija za Juventus, a taj klub već osam godina dominira domaćim prvenstvom u Italiji.

VIDEO - Mina Vrbaški u društvu fudbalera Fiorentine i njegovih drugara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA