Telegraf saznaje: Rastanak se primakao, Valijente prekobrojan u Partizanu

Stručni štab ne vidi Španca u planovima za novu sezonu, pa klub traži način rastanka

  • 6

Ukoliko se pronađe adekvatan način, bilo da je u pitanju transfer ili raskid saradnje na obostrano zadovoljstvo, Partizan i Mark Valijente će u letnjem prelaznom roku gotovo izvesno krenuti različitim putevima.

To je odluka stručnog štaba na čelu sa Savom Miloševićem, koji španskog fudbalera ne vide u planovima za budućnost, saznaje Telegraf.

U prilog činjenici da je Valijente prekobrojan u Humskoj ide i nagla promena statusa defanzivca od odlaska Zorana Bate Mirkovića i njegovog stručnog štaba, odnosno imenovanjem Miloševića na mestu prvog trenera.

U prvi mah Valijente je imao problem sa zubom, koji je saniran i to je u jednom trenutku bio “kišobran” za novinarska pitanja u vezi sa statusom Španca.

Međutim, kako se kraj sezone bližio kraju, Valijente je sve manje dobijao priliku da bi potom u potpunosti izgubio mesto u prvih 11, u važnijim mečevima, pa tako u finalu Kupa Srbije nije bio ni među rezervama.

Iz izvora bliskih Humskoj može se čuti da Valijentea nema u planovima struke za narednu sezonu, pa klub sada traži način da ga se reši ili prodajom, koja bi vratila bar deo novca ili prevremenim raskidom saradnje, koja ističe 30. juna 2020. godine.

U međuvremenu je "aktiviran" iskusni Bojan Ostojić, koji se sa izlaznih vrata kluba vratio u rotaciju zajedno sa Stahinjom Pavlovićem i Svetozarom Markovićem.

Valijente je u Partizan stigao pre godinu dana iz belgijskog Eupena (kao slobodan igrač) i to po želji tadašnjeg trenera Miroslava Đukića. Do smiraja sezone je bio među najstandardnijim prvotimcima crno-belih sa odigranih 41 utakmicom (jedan gol i dve asistencije), ali će morati da potraži novu sredinu.

I, ne samo Valijente, crno-beli planiraju kompletan "remont" celog tima, odnosno svih linija, o čemu je Telegraf pre nekoliko dana pisao...

VIDEO - 3:0 za Partizan, i Valijente je zatresao mrežu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kizo vrati se

    26. maj 2019 | 14:47

    Aaaaaaaaaaaaasaa. Ljudi, budite me iz kosmara. Valiente prekobrojan? Ludilo mozga. Boljeg stopera nismo imali godinama unazad

  • Milivoje vrati se

    26. maj 2019 | 15:13

    Prekobrojan čovek koji je doktor za pola ekipe... Pa realno ni ne može da igra sa ovim amaterima!!!

  • Burek novinar sa zvezdinog severa

    26. maj 2019 | 16:24

    Stoper iz Barsine skole fudbala je prekobrojan.... Nesto je trulo u drzavi Danskoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA