≫ 

Oficir za integritet FSS, Ivan Petrić, odgovorio Recku na teške optužbe: Skandalozne i nečasne izjave osobe sumnjivog morala

Stigla je reakcija krovne fudbalske organizacije na izjave trenera Dinama

  • 4
Nenad Bjeković, Slaviša Kokeza, Darko Kovačević, Jovan Šurb Foto: Marko Jovanović

Završila se Superliga na terenu, ali ne i van njega gde stižu "niski udarci" pojedinih aktera elitnog domaćeg takmičenja.

Naravnno, tu mislimo na prilično smelu izjavu trenera Dinamo Vranja Dragana Antića o navodno "režiranih 20-30 utakmica Superlige" i familijom Tončev kao glavnim akterima nečasnih radnji.

Imao je šta da poruči Antić posle eliminacije Dinama iz Vranja u niži rang, spreman je čak i da svoje tvrdnje potvrdi na poligrafu, međutim u FSS smatraju da su optužbe koje stižu iz Vranja netačne i pune senzacionalizma.

- Imam obavezu da se obratim fudbalskoj javnosti zbog skandaloznih i netačnih izjava Dragana Antića, zlonamernih insinuacija kojima se narušava integritet elitnog takmičenja. Pogotovo sam iznenađen jer te optužbe dolaze od strane osobe veoma sumnjivog sportskog morala i kredibiliteta, osobe željne pažnje i medijskog senzacionalizma - reagovao je Oficir za integritet pri FSS, Ivan Petrić.

DRAGAN ANTIC Dragan Antić je izjavama ustalasao fudbaske krugove Foto: MN Press

Dodao je na istu temu, pojasnio termine namešten meč i sumje u nameštene utakmice.

- Podsetio bih fudbalsku javnost da smo nedavno boravili u UEFA koja posvećuje veliku pažnju stvarima koje narušavaju integritet svakog takmičenja i da nam je tada, kao i ranije, saopšteno da sumnja ne znači da je neka utakmica automatski i nameštena. Odnosno da svaka informacija mora proći analizu stručnih službi Fudbalskog saveza zaduženih za integritet takmičenja. Zbog svega navedenog, pozivam Dragana Antića, predsednika kluba koji je kažnjen zbog nečasnih radnji u fudbalu, da podnese nadležnim organima FSS sve dokaze koje ima o "nameštenim utakmicama". Za neprijavljivanje informacija kojima kaže da raspolaže, već podleže merama disciplinskih organa FSS, a podsećam ga da su te mere, odnedavno održane Skupštine FSS, još rigoroznije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja patak

    29. maj 2019 | 17:23

    Vise verujem ovom Anticu nego FSS...

  • Jovan

    29. maj 2019 | 17:42

    Tačno je da se u Srbiji namešta u svim ligama, najveci krivac je FSS-e jer oni to rade , pa pogledajte kako se sudi i kako se igraju prijateljski mečevi da bi se pomoglo zna se kojim klubovima!

  • Majo

    29. maj 2019 | 18:08

    Covek u pravu.100%,proleter radnicki nis 1:2(1:0)pa opet u play ofy iz jedan u dva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA