Šok u Frankfurtu: Ajntraht prodaje Gaćinovića, a glavni krivac je kiparski Apolon!

Sad ili nikada za Frankfurt da proda Gaćinovića

  • 14

Sjajnu sezonu ima Mijat Gaćinović iza sebe, možda i najbolju u karijeri. Sjajno je Frankfurt igrao u Evropi, nesrećno su poraženi u polufinalu Lige Evrope, u Bundes ligi su ponovo izborili igranje ovog takmičenja i "za dlaku" im je promakla i Liga šampiona.

Sezona kao iz snova i baš zbog toga Ajntaht ''mora'' da proda našeg reprezentativca. Razlog tome je omča oko vrata kiparskog Apolona.

Mijat Gaćinović je dete novosadske Vojvodine i iz nje je prešao u sadašnji klub. Tako se barem mislilo sve do afere ''Football Leaks''.

Mijat Gaćinović, Vladimir Jovović Foto: Marko Jovanović

Dokumenti su tada pokazali da je put Novi Sad - Frankfurt ipak imao i neke usputne stanice. Prvo je naš reprezentativac bio prodat jednom investicionom fondu (sa sedištem u Montrealu) da bi potom bio član kiparskog Apolona čitavih 5 dana (od 31. jula do 3. avgusta).

Ajntraht je zapravo Gaćinovića kupio od Apolona, a ne od Vojvodine za 1,25 miliona evra. Tada se nemački klub obavezao da će Kipranima platiti i 50% od sledećeg transfera Gaćinovića.

Četiri godine kasnije, ovaj dogovor predstavlja glavni problem Frankfurtu da zadrži Mijata.

FK Vojvodina - FK Jagodina, Mijat Gaćinović, Aleksandar Filipović Mijat Gaćinović u dresu Vojvodine; Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako Mijat ima sezonu iz snova, gde je i reputacija samog kluba porasla, čelni ljudi misle da je naš igrač dostigao maksimalnu tržišnu vrednost i da, ako će ikad uzeti više para od njegovog transfera, to je sad.

Ovu informaciju objavio je Bild i time ostavio sve navjače Ajntrahta šokirane. Navijači su se već pomirili sa prodajom najboljeg igrača Luke Jovića. Čak su bili spremni i na moguće odlaske Ante Rebića i Sebastijana Halera, ali verovali su da će sledeće godine igrati na krilima Filipa Kostića i Mijata Gaćinovića.

Mijat je tek stavljen na listu, tako da vrlo brzo možemo očekivati i prve udvarače za našeg sjajnog vezistu.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mamamamamamamam

    30. maj 2019 | 10:37

    Taj kriminalni klub iz Kipra treba što pre ugasiti i sve njegove menadžere,tj ljude koji su povezani sa njim...da nije njih naši klubovi bi imali mnogo više i para i bolje rezultate...tu su bukvalno parazidi koji ne dozvoljavaju našim klubovima da se razvijaju.A potencijal imaju,kao što se vidi...Mnogi klubovi iz Srbije izbacuju godinama vrhunske igrače,pre svih Zvezda,Vojvodina,OFK Beograd....a pare uzimaju drugi.

  • Semajlirane_pufne

    30. maj 2019 | 09:43

    Ma kakav bre Kipar min.da ostane u Frankfurt ove sezone ili neki jaci klub u Bundes

  • Fox

    30. maj 2019 | 16:20

    Zivi bili pa videli,moze da ode samo u slabiji klub od Ajntrahta. Sezona mu je bila prosecna,nista pokazao nije. Kostic je odigrao dobru sezonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA