Palermo preživeo, ništa od izbacivanja u 3. ligu: Kako se to odražava na potencijalno pojačanje Zvezde?

Klub sa Sicilije izbegao izbacivanje u Seriju C, ali će morati da plati pola miliona evra

  • 0

Zbog finansijksih malverzacija bivšeg predsednika kluba Mauricija Zamparinija, Fudbalski savez Italije je pvobitno izbacio Palermo iz Serije B u Seriju C, ali nakon mnogo preokreta i žalbi, ekipa sa Sicilije je uspela da ostane u drugoj ligi, što su i zaslužili na terenu.

Nekadašnji pvi čovek kluba, Mauricijo Zamparini prao je pare preko kluba tako što ga je prodao samom sebi, odnosno svojoj kompaniji, da bi kasnije on lično ponovo otkupio klub, ponovo po mnogo nižoj ceni.

Palermo Foto: Telegraf.rs

Umesto direktnog proterivaja u niži rang, Palermo je kažnje sa ''samo'' 20 oduzetih bodova. Dovoljno su igrači sa stadiona Renco Barbera sakupili bodova tokom sezone, u kojoj su se borili za povrtak u seriju A, da opstanu u ligi.

Sa regularno osvojenih 63 boda, Palermo je bio treći u Seriji B, igrao bi baraž sa viši rang, potom je bio blizu izbacivanja u seriju C a sada je sa oduzetih 20 bodova, i 43, na sigurnoj 11. poziciji. Pored ovoga, ekipa sa Sicilije moraće u kasu Saveza da uplati i pola miliona evra.

Palermo je prošao dobro, cela kazna se zasniva isključivo na ovu sezonu. Kijevo je recimo, za slični greh narednu sezonu (2018/19) startovao u minusu.

U ekipi ružičastih igra i naš biši reprezentativac Slobodan Rajković koji je u eksluzivnom intervjuo za Telegraf pričao o svojoj karijeri ali i celoj ovoj situaciji.

Takođe, u Palermu igra i reprezentativac Severne Makedonije, Ilija Nestorovski. Njega traži i veliki broj klubova iz Serije A, ali bi ostanak Palerma u Seriji B mogao da znači i njegov ostanak na Siciliji, ne bi li klub pokušao da se domogne Serije A naredne sezone, jer mu ugovor ističe tek u junu 2021. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA