≫ 

Zvezda kreće u misiju - "Bane Ivanović"! Terzić potvrdio za Telegraf: Želim i njega i Kolarova!

Da li će crveno-beli upariti dugogodišnji bekovski par reprezentacije Srbije?

  • 44

Navijači Crvene zvezde su u ekstazi od stidljive najave da bi Aleksandar Kolarov mogao karijeru da nastavi na Marakani i da je imao kontakt sa generalnim direktorom kluba Zvezdanom Terzićem, ali to nije sve!

Osim Kolarova, koji je viđen u istom noćnom klubu kao i Zvezdan Terzić protekle noći, crveno-beli žele i Branislava Ivanovića, doskorašnjeg kapitena reprezentacije Srbije i rekordera po broju nastupa za nacionalni tim.

Ovo je u izjavi za Telegraf potvrdio i generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, koga smo pitali da li je pored sadašnjeg kapitena Orlova, razmišljao i o dovođenju bivšeg nosioca trake u reprezentaciji Srbije.

- Ja bih doveo i Kolarova i Baneta Ivanovića! Ali, biće teško, Bane ima veliki ugovor - poručio je Terzić u kratkoj izjavi za Telegraf.

Branislav Ivanović je u februaru napunio 35 godina, ali i dalje je standardan u ekipi Zenita, a ugovor u Rusiji mu ističe tek za godinu dana.

Branislav Ivanović Branislav Ivanović u dresu Zenita sa kojim je osvojio titulu u Rusiji; Foto: Guliver/Epsilon/Getty Images

U prošloj sezoni je Bane za Zenit odigrao čak 41 utakmicu u svim takmičenjima, na kojima je postigao dva gola i bio je jedan od glavnih protagonista nove titule za tim iz Sankt Peterburga.

Nedavno je Branislav Ivanović napisao pismo u kom je otkrio zašto nije igrao za Zvezdu i Partizan. To je bilo na početku njegove karijere, kada je poručio da neće zaigrati za večite, ali bi na kraju karijere situacija mogla da bude drugačija.

KAKO JE TERZIĆ IZGURAO BANETA IVANOVIĆA U OFK BEOGRADU, IAKO SU SVI BILI PROTIV NJEGA?

Zvezdan Terzić Zvezdan Terzić i Branislav Ivanović na stadionu OFK Beograda; Foto: MN Press

Branislav Ivanović i Zvezdan Terzić imaju sjajan odnos, jer je upravo Terzić na određeni način bio i njegov "fudbalski otac", pošto je insistirao na njegovom forsiranju dok je kao mladi fudbaler stigao u OFK Beograd, gde se u prvih nekoliko meseci nije najbolje snalazio, o čemu je generalni direktor Zvezde pričao u ekskluzivnoj životnoj ispovesti za Telegraf.

- Govorili su: ''Od ove bukve, ništa! Samo problem. Za šest meseci izgubili smo toliko bodova zbog njega, to je strašno.'' Ja sam im rekao tada: ''Momci, ovaj momak će biti reprezentativac i biće bolji nego svi vi zajedno.'' Nisam ih ubedio rečima, nego ih je Bane ubedio igrama. Sećam se da je tada desnog beka igrao neki Igor Radović, miljenik navijača. Međutim, bio je mangupčić i voleo je nesportski da živi, tako da je Bane igrao umesto njega.

- Ja sam Baneta video u Mitrovici. Video sam fizičke predispozicije za koje sam rekao da ih nema nijedan beli igrač. Samo tamnoputi igrači. Kako skoči, kako se zagradi, kakvu fizičku moć ima, korak, startnu brzinu... ono prirodno seljačko zdravo dete. Doveo sam ga i istrpeo.

Zvezdan Terzić Branislav Ivanović u dresu OFK Beograda, Foto: MN Press

- Bane je imao malo problema na početku. U Mitrovici je igrao formaciju 3-5-2, nekog bočnog igrača, mi smo već prešli na četvoricu u liniji. Nije mogao da se snađe. Ali polako, za sve je trebalo vremena. Ako u nekog veruješ, onda moraš da ga istrpiš. I da prođu te neke dečje bolesti, a Bane ih je preležao. Trebalo mu je vreme da se navikne na novi klub, grad, sistem... On je sam po sebi onako malo introvertan. Stidljiv, ne priča mnogo. Nisu ga ni u svlačionici odmah dobro prihvatili, jer sam ga odmah stavio u prvu postavu i sklonio Radovića. Možda je malo osećao i nesigurnost i nedostatak samopouzdanja. Mnogo smo razgovarali. Priča, priča, priča, ali je na kraju Bane pokazao kakav je. Na kraju krajeva, bio je kapiten u Čelsiju i reprezentaciji - rekao je Terzić nedavno u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf.

VIDEO: Zvezdan Terzić otvoreno o danima u zatvoru, politici, javnosti

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    30. maj 2019 | 13:52

    Ako ih dovede u Zvezdu,Terzić ce biti autoritet broj 2 u Srbiji. Svaka čast. Bar za klasu su bolji i Kolarov i Bane od svakog igrača naše lige,ali to je previše dobro da bi bilo istinito.. Nadajmo se..

  • Saša

    30. maj 2019 | 13:18

    Terza magija naljboji čovek u zvezdi zadnjih 25 godina napred zvezdaaa gigaaant

  • Zvezdin navijac

    30. maj 2019 | 13:35

    Zvezda je veliki klub sve je to normalno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA