≫ 

Ronaldovi penzionerski dani: Pomaže igračima oko novaca, sanja osvajanje Primere sa Valjadolidom...

Predsednik Valjadolida poseduje i agenciju koj se bavi savetovanjem fudbalera kako da ne potroše sav novac

  • 4

Luis Nazario de Lima Ronaldo, ili prosto Ronaldo, jedan je od najboljih fudbalera koje svet pamti. I pored brojnih povreda i lomljava uvek se vraćao na visok nivo i zbog toga je jedinstven u svetu. Posle nekoliko godina van fudbala prošlog leta se vratio u ulozi predsednika španskog Vajadolida.

Iako mnogi igrači nakon završene karijere krenu putem trenerskog poziva, "Il Fenomeno" je shvatio da je dugo terao loptu po terenu i išao u teretanu (ni u igračkim danima nije baš bio poznat kao veliki radnik). Zbog toga je rešio da je bolje da dalji doprinos najvažnijoj sporednoj stvari na svetu da iz fotelje.

Tako je u septembru 2018. postao većinski vlasnik Valjadolida.

Nikada nisam bio uzbuđen oko ideje da budem trener. Čak je rutina trenera gora od one koje imaju igrači. Imam više profil menadžera, marketinga i imao sam ideju da kupim tim. Tražio sam tokom dve godine po Evropi i najviše mi se svideo Valjadolid. Znao sam da će odziv navijača biti dobar, a sada sve zavisi od mog rada, uključio sam baterije i planiramo budućnost Valjadolida - rekao je Ronaldo nedugo nakon preuzimanja kluba.

Ronaldo Nazario Da Lima Foto: AP/Tanjug

U intervjuu za Marku govorio je i o problemu velikog novca i okruženja oko današnjih igrača.

- Okruženje može mnogo da utiče. Ponekad ono ne raste u isto vreme kao igrač. A biznis ne može da čeka. Savetujem igračima da naprave štit i da uposle trenirane ljude da im brinu o novcu.

Još pre nego što je zaseo na čelo španskog prvoligaša, Ronaldo je otvorio agenciju koja se bavi savetovanjem fudalera kako da sačuvaju zarađeni novac tokom karijere. Do ove ideje je došao, jer je gledao druge igrače oko sebe koji su upadali u novčane probleme.

To me je oduvek brinulo. Video sam mnogo igrača pored sebe koji su zaradili mnogo novca i dve godine pošto su prestali da igraju fudbal, nastavili su da ga troše istim ritmom. A nije bilo novog priliva novca. Zato sam video mnoge da su izgubili skoro sve što su imali. Pre dve godine sam počeo novi biznis kojim pomažem sportistima kako da sačuvaju novac. Da naprave sigurna ulaganja i imaju sigurnu budućnost. Mnogo puta se dešava da su fudbaleri ludi za skupim kolima, veoma skupim kućama i mi pokušavamo da im pokažemo stvarnost. Da je budućnost veoma dugačka - ističe Ronaldo.

Kvota da će Lukas Moura, heroj iz Amsterdama, dati prvi gol večeras u Madridu je 8,00, a da će to učiniti Salah 5,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za tipovanja na golove igrača u finalu Lige šampiona.

Ronaldo Luis Nazario de Lima na karnevalu u Riju Foto: AP/Tanjug

O zatvorenoj evropskoj Superligi Ronaldo ne veruje da je realna.

Ne mislim da to može da funkcioniše u Evropi. Liga šampiona daje uzbuđenje i utakmice, ljudi uživaju u njoj i novo takmičenje bi nanelo mnogo štete nacionalnim ligama. Sadašnja Liga šampiona treba da napreduje, ali gde staviti novo takmičenje u kalendar? Igrači su iscrpljeni.

Mnogi upoređuju Mbapea sa Ronaldom, brazilac kaže da mu se sviđa kako on igra.

Volim kako igra. Veoma je brz. Ima samo 20 godina, a već ga znamo tri godine. Ima mnogo talenta. Ne znam kako da ocenim današnje brojke koje se vezuju za igrače, ali ko sam ja da to kažem?

Kilijan Mbape Foto: Marko Jovanović

Tržište je poludelo, više nije ništa čudno da se za igrače daje i po 100 miliona evra i više. Koliko bi danas on vredeo? Na ovo pitanje je zuba samo kratko odgovorio:

Ne znam, ha-ha.

Kao legenda Reala mnogi se pitaju da li će biti saradnje između Viljareala i Madriđana u smislu pozajmljivanja igrača.

Bio bih oduševljen u tom slučaju, ali teško... Plate njihovih igrača su veoma visoke i mi nemamo taj novac.

Za nama je jedna od najboljih, ako ne i najbolja Ligi šampiona u istoriji. Puna uzbuđenja i preokreta...

Iznenadilo me je sve to. Finalna faza je bila luda, sa neverovatnom jačinom i nivoom utakmica. Brutalno. Bilo mi je čudno što Barsa nije mogla da naudi Liverpulu na Enfildu, ali mogu da razumem ako pogledam utakmicu. Liverpul je izgledao kao kamion koji prelazi preko Barse - zaključuje Il Fenomeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA