≫ 

Ključa u Madridu, finale je Lige šampiona: Engleska posla na "Vandi" za "klempavog", može li Liverpul da skine etiketu "večitog drugog" protiv Totenhema? (FOTO)

Od 21 sat pada odluka - ko je najbolji u Evropi?

  • 10

Sezona Lige šampiona staje u jednu utakmicu, Madrid će biti mesto slave jednih i poraza drugih Engleza. Liverpulu je dobro poznat taj osećaj gorčine, košmari su još sveži iz prošlosezonskog kijevskog finala, ali je moć "Redsa" bila velika, Klopove metode su uspele pa su opet na "istom mestu" - nadomak najvrednijeg pehara. Opet su mu tako blizu.

Dolaze po ono što im je Real oteo ispred nosa.

Liga šampiona trening Najprepoznatljivji osmeh svetskog fudbala: Jirgen Klop na poslednjem treningu ekipe pred finale Foto: AP/Tanjug

Izmakao im je pre godinu dana, izmakao im je i onaj premijerligaški na koji čekaju tri decenije, a još jedan neuspeh bio bi prilično veliki udarac za Klopa i njegove težnje da konačno uradi "nešto baš veliko" za kultni klub.

Ako ni ovog puta ne uspe, velike su šanse da Liverpulu fudbalski svet na dugo vreme zalepi etiketu "večiti drugi". 

Totenhem, sa druge strane, ima jedinstvenu priliku da među "tostere i poslužavnike" u klupske vitrine unese i neki pehar, a ovaj bi bio kruna jedne velike priče koja se odvija poslednjih godina. Ako Pevci donesu "klempavog" u severni London navijači će im oprostiti sva dosadašnja razočaranja, godine bez bilo kakvog rezultatskog uspeha, bolne poraze...

- Želimo da ispišemo istoriju fudbala i tačno znamo šta bi trebalo da uradimo - poručuje trener Pevaca Maurisio Poketino uoči najveće utakmice u svojoj karijeri, na isteku petogodišnjeg mandata u klubu.

Njegova najveća dilema pred sudar na "Vandi" glasi - sa Kejnom ili bez Kejna?

Ubojiti napadač se oporavio od povrede kolena u revanšu četvrtfinala sa Sitijem, još jednoj nezaborvanoj utakmici za Pevce ove sezone na putu ka finalu. "Devet života" imaju Eriksen i družina, povratili su se "iz nrtvih" i tada, i u polufinalu sa Ajaksom nakon 0:3 u jednom trenutku dvomeča.

Liga šampiona trening Ljorente se uz ćerkicu opušta pred utakmicu karijere Foto: AP/Tanjug

Lukas Moura je istupio ka apsolutni heroj sa het-trikom u Amsterdamu, za finale koje bi, uprkos nestvarnoj partiji sa "Kopljanicima", ipak mogao da počne sa klupa ako Poketino oseti da Kejn može.

- Videćemo, ne znam da li će Kejn igrati, neće mi uopšte biti lako da izaberem startnu postavu za utakmicu - otkrio je samo deo svojih muka Argentinac novinarima.

Kolega Klop ima isto tako jednu dilemu, povređen mu je Firmino, pa je i on pod upitnikom, ali ako neko ne mora da brine za alternative to je svakako nemački trener čiji su rezervisti u paramparčad razbili veliku Barselonu, i to nakon 0:3 iz prve utakmice.

Nadaju se u Liverpulu da će ekipa sa istom energijom iz tog meča odigrati i u meču sezone, za pehar koji je poslednji put digla generacija Stivena Džerarda posle epskog finala sa Milanom.

Liga šampiona trening Klop daje poslednje instrukcije ekipi na treningu u Madridu Foto: AP/Tanjug

- Da, spreman je - ne ostavlja dilemu Klop za Firmina.

- Fit je, trenirao je normalno, ovde je i ako se ništa nije desilo od momenta kada je izašao iz aviona do sada, a mislim da nije, onda je sve ok sa njim.

Liverpulova velika prednost u ovom finalu može biti upravo činjenica što praktično isti tim, sa tek sitnim izmenama, igra drugo uzastopno finale Lige šampiona. Za razliku od prošle godine i meča sa Realom u Kijevu (1:3), na golu je umesto tragičara tog duela Karijusa najskuplji golman sveta Alison, umesto Lovrena tu je Matip, a ostatak postave je praktično neokrnjen.

Podsetite se i kako je Geret Bejl pre godinu dana sa dva gola doneo Realu treću uzastopnu evropsku krunu.

Liverpul je u oba ovosezonska meča pobedio Totenhem u Premijer ligi, i oba puta je bilo 2:1.

LIVERPUL - TOTENHEM 21:00

STADION: Vanda Metropolitano

SUDIJA: Damir Skomina (SLovenija)

Verovatni sastavi

TOTENHEM: Loris, Tripie, Aldervireld, Vertongen, Rouz, Sisoko, Eriksen, Moura, Ali, Son, Kejn.

LIVERPUL: Alison, Aleksander-Arnold, Matip, van Dajk, Robertson, Fabinjo, Henderson, Vajnaldum, Salah, Firmino, Mane.

Liga šampiona trening "Vanda Metropolitano", stadion Atletiko Madrida, domaćin je ovogodišnjeg finala Lige šampiona Foto: AP/Tanjug
Liga šampiona trening Foto: AP/Tanjug

Vreme je za finale! Totenhem i Liverpul, ekipe koje su na čudesan način stigle do završnog meča, večeras će u Madridu odlučiti o novom šampionu Evrope. Kvota na Pevce je 3,80, na Liverpul 2,00, a na to da će finale otići u produćetke (iks) 3,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Lige šampiona

Kvota da će Lukas Moura, heroj iz Amsterdama, dati prvi gol večeras u Madridu je 8,00, a da će to učiniti Salah 5,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za tipovanja na golove igrača u finalu Lige šampiona

Kvota da će finale u Madridu, između Totenhema i Liverpula, biti odlučeno tek posle izvođenja jedanaesteraca je 13 (i na trijumf Pevaca, i na trijumf Crvenih posle penala). Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijalne igre na finale Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boza

    1. jun 2019 | 09:55

    CRVENA ZVEZDA je pobedila finalistu Lige Sampiona (Crvena Zvezda 2:0 Liverpul), cisto da se zna!

  • Allianz

    1. jun 2019 | 10:32

    Totenhem ce razbiti ove plastikance koji su morali da uloze 500 mil u tim da bi vredeli nesto u svetu fudbala

  • Душан Краишник

    1. jun 2019 | 09:29

    Idemo Totenhem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA